Ennakko Edustus

Kotijoukkue AC Oulu lähtee katkaisemaan kahden peräkkäisen tappion putkea keskiviikkona klo 18.30 alkaen, kun Raattiin saapuu vierailijaksi uuden valmennusjohdon siivittämänä AC Kajaani. Vaikka syksyn pimetessä laivastonsinisten sarjajohto on sulanut, kaikki on Ykkösessä edelleen mahdollista kärkipaikkojen suhteen ja joukkue jatkaa taisteluaan nousu Veikkausliigaan mielessä.

Upean alkukauden esittänyt AC Oulu ehti pelata 14 ottelua ilman ainuttakaan tappiota kunnes KPV kävi hakemassa toissa sunnuntaina Raatista täydet pisteet. Lisää shokkihoitoa tarjosi viime perjantaina FF Jaro, joka otti Pietarsaaressa 2-0 -kotivoiton viime hetkien maaleilla. Näinpä laivastonsiniset ovat tipahtaneet sarjataulukossa kolmannelle sijalle, vaikkakin tasapisteissä FF Jaron ja yhden ottelun vähemmän pelanneen KTP:n kanssa. Kaikki on kuitenkin edelleen auki ja kärkijoukkueiden keskinäisiä pelejä on edelleen luvassa, sillä ensi sunnuntaina AC Oulu vierailee Kotkassa ja KTP ja Jaro kohtaavat toiseksi viimeisellä kierroksella Pietarsaaressa.

Ensin AC Oulun on kuitenkin palattava voittojen tielle AC Kajaanin kustannuksella, joka tulee varmasti tarjoamaan kovan vastuksen keskiviikkona Raatin iltavalaistuksessa. Kauden ensimmäisessä Ykkösen keskinäisessä kohtaamisessa elokuussa pisteet jaettiin Kajaanissa joukkueiden välillä 1-1 -tasatuloksella. AC Oulun maalista vastasi tuolloin Jere Aallikko. Viime kaudella AC Kajaani vieraili kertaalleen Raatissa ja nousi silloin kahden maalin tappiolta lisäajalla 2-2 -tasapeliin.

Vierailijoiden valmennuksessa on tapahtunut vastikään muutoksia, sillä viime viikolla seura ilmoitti, että alkuvuoden vetovastuussa ollut Mika Lumijärvi siirtyy urheilutoimenjohtajaksi. Loppukauden päävalmentajaksi on nimitettyMarko Milunovicapunaan pelaajavalmentajanaentinen AC Oulunkin pelaaja Juuso Kemppainen. Keskiviikon ottelu on uuden valmennusjohdon ensimmäinen, sillä AC Kajaanin ottelu viime viikonlopulta jouduttiin siirtämään myöhempään ajankohtaan. Syynä ottelusiirtoon oli useamman MYPAn pelaajan sairastuminen koronaviruksen kaltaisiin oireisiin eivätkä tehtitulokset ehtineet valmistua ennen ottelun alkua.

Sarjataulukossa AC Kajaani on tällä hetkellä yhdeksännellä sijalla kerättyään 15 pistettä yhtä monesta ottelusta. Joukkueen sarjapaikka ensi kauden Ykkösessä on kaikkea muuta kuin varma, sillä viime aikoina piristynyt Gnistan hengittää jo niskaan. Joukkueet ovat tasapisteissä ja Kajaani vain maalieron turvin sarjassa säilyjän paikalla. Näinpä keskiviikko-illan ottelussa molemmilla joukkueilla riittää kovasti panosta, tosin eri päissä sarjataulukkoa.

Kommentit

– Keskiviikon lähtökohdan tulee olla se, että pystymme ehjään ysikymppiseen. Viime peleissä on ollut todella hyviä hetkiä, mutta myös vastapainoksi vähän huonoja jaksoja. Perjantain toinen jakso oli hyvää, vaikka se päättyikin pettymykseen. Otetaan ne hyvät jutut mukaan siitä. Meidän pitää olla valmiina liikuttamaan palloa nopeasti ja olla aloitteellisia vastustajan linjan taakse, AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola kertoo.

Kokoonpanotilanne

Tärkeä hyökkäyspään laitapelaaja Loorents Hertsi tekee paluun kokoonpanoon kärsittyään suorasta ulosajosta tulleen kahden ottelun pelikieltonsa. Keskikenttämies Daniel Rantanen on edelleen poissa alaraajavamman vuoksi.