AC Oulu kärsi tappion perjantaina pelatussa Tammiturnauksen avausottelussa Stahre Akatemiaa vastaan. Ottelun varsinainen peliaika päättyi 2-2 (1-0) lukemiin, mutta rangaistuslaukauskilpailun jälkeen voitto ja sitä kautta turnauksen finaalipaikka meni vastustajalle.

Jobin postia AC Oululle tuli jo ennen matkaa, kun kapteeni Jani Kauppila joutui jättämään viikonlopun turnauksen väliin kuumeen takia. Myös muulla joukkueella on ollut flunssaa pitkin viikkoa, joten valmistautuminen ei ole ollut paras mahdollinen. Lisäksi Janne Hietanen, Juha Majava ja Juuso Majava ovat sivussa turnauksesta loukkaantumisten takia.

Klo 20:00 alkaneessa ottelussa AC Oulu pelasi hyvän ensimmäisen jakson halliten kenttätapahtumia varsin suvereenisti Stahre Akatemian keskittyessä vastahyökkäyksiin. Ansaittu johtomaali syntyi hienon hyökkäyksen päätteeksi. Pallo pelattiin alakerrasta hyvällä syötöllä Mika Nurmelalle. Nurmela jakoi pallon oikealle laidalle Juuso Haapalalle, joka ohitti vastustajan ja antoi hienon syötön maalille, jossa ensimmäisenä pallossa oli Joni Mäkelä viimeistellen tyylikkäästi.

Toisella puoliajalla kenttätapahtumat tasoittuivat ja molemmilla joukkueilla oli paikkansa tehdä maalit. Vierasjoukkue tuli ensin tasoihin ja meni samantien ohi, mutta Eetu Uusitalo toi AC Oulun tasoihin vain muutama minuutti ennen loppua. Näin ollen päädyttiin rangaistuslaukauskilpailuun, jossa AC Oululta onnistuivat Mika Nurmela ja Arttu Siira. Matias Ojalan epäonnistuttua ja vastustajan onnistuessa kolmesti, finaalipaikka meni siis Stahre Akatemialle.

Turnaus jatkuu huomenna lauantaina klo 14:00 pronssiottelussa Ykkösen kärkipäähän kaavailtua SJK:a vastaan. Mittari tulee olemaan äärimmäisen kova nuorelle ja suur-oululaiselle joukkueelle.