AC Oulun päävalmentajan Juha Malisen mukaan joukkueen kurssi kääntyy vielä parempaan suuntaan. Se vaatii sitä, että maalipaikat käytetään tulevaisuudessa hyväksi huomattavasti suuremmalla prosentilla.

AC Oulun ilta Tampereella alkoi lupaavasti, sillä jo seitsemännellä minuutilla Donewell Yobe laukoi maalinedusruuhkan jälkeen pallon TamU:n maalin takanurkkaan. TamU nousi kuitenkin avausjakson loppuhetkillä tasoihin selkeän tuomarivirheen seurauksena tuomitusta rangaistuspokusta ja eteni toisella jaksolla 3-1-voittoon.

Tappion jälkeen päävalmentaja Juha Malisen oli hieman vaikeaa uskoa sitä, että Ratinan stadionin tulostaululle jäivät lukemat 3-1 ottelun jälkeen. Hallinta ottelussa oli nimittäin erittäin vahvasti AC Oululla. Eikä maalipaikkojen puutteestakaan peli jäänyt kiinni. Ottelutapahtumat olivat oululaisten näpeissä.

– Kun näkee, mitä kentällä tapahtuu, on tässä vähän epäuskoinen olo. Olimme loistavia ensimmäisellä jaksolla, Malinen toteaa.

Avausjakson päätteeksi Tampere United sai erittäin kyseenalaisen pilkun, jonka Aleksei Kangaskolkka upotti varmasti maalin keskelle. Jotkut tahot saattaisivat luonnehtia kyseiseen rangaistuspotkuun johtanutta tuomiota jopa joululahjaksi keskellä helteisintä kesää.

Malinen haluaa antaa kehut joukkueelleen varsinkin ensimmäisen jakson osalta.

– Meillä oli hyvä intensiteetti ja pallokontrolli. Joukkuepelaaminen toimii sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan. Tiedän kyllä täsmälleen sen, että tämä on tulosurheilua. Mutta tiedän myös sen, että tämä kyllä tulee kääntymään meille voitoksi.

Toiselle jaksolle lähteminen ei ollut kovin helppoa rankan rangaistuspotkutuomion aiheuttaman mielipahan johdosta. Malinen kuitenkin haluaa antaa pisteet joukkueelle, joka keräsi tauolla hyvin itsensä ja lähti jatkamaan taistelua.

– Saimme puoliajalla nollattua sen tuomion. Kentälle asteli toiselle jaksolle urheilullinen, motivoitunut ja innostunut joukkue. Minulla on täysi luottamus näihin pelaajiin. Ei ole mahdollisuutta, eikä halua vaihtaa tätä joukkuetta.

AC Oulun kohtaloksi koituivat tällä kertaa siis erikoistilannemaalit. Kangaskolkka viimeisteli 1-1:een ja Jonne Hjelm laukoi voittomaalin 2-1 kulmpotkun jatkotilanteesta.

– TamU:lla on kolme jätkää, jotka liikkuvat hyvin ja vahvasti. Tällä kertaa emme kyenneet pysäyttämään heitä siinä kulmatilanteessa. Nämä pelit ratkeavat mikrominimaalisiin asioihin. Meidän on vielä hiottava erikoistilannepelaamista niin puolustus- kuin hyökkäyssuunnassa. Tällainen hallinta, joka meillä tänään oli, pitää päättyä useampiin maaleihin, Malinen sanoo.

AC Oulu jatkaa kohti sunnuntaina Castrenissa pelattavaa MYPA-ottelua uskoen omaan tekemiseen. Joukkueen testiin tulee tiistain harjoituksiin myös kaksi uutta pelaajaa. Toinen heistä on hyökkääjä, toinen puolustaja.

Tampere U – AC Oulu 3 – 1 (1 – 1)

7min. 0 – 1 Donewell Yobe
11min. TamU Antti Ojanperä varoitus
45min. 1 – 1 Aleksei Kangaskolkka rp.
45min. AC Oulu Jarkko Hurme varoitus
45min. AC Oulu Dominic Yobe varoitus
51min. TamU Tuomas Haapala varoitus
58min. AC Oulu Juha Majava varoitus
68min. 2 – 1 Jonne Hjelm
88min. TamU Juha Pirinen varoitus
90min. 3 – 1 Henri Myntti