Uutinen Reservit

AC Oulu ja Onni Sillanpää ovat solmineet kauden mittaisen pelaaja- ja maalivahtivalmentajasopimuksen.

Turusta alkujaan lähtöisin oleva Onni Sillanpää on viimeiset pari kautta pelannut enemmän parketilla kuin viheriöllä. Sillanpää on kahdella edellisellä kaudella pelannut futsalia Kakkosessa MBKU:n riveissä. 26-vuotias hammaslääketieteen opiskelija tulee AC Oulun organisaatioon tuplarooliin. Veräjänvartijan hommien lisäksi hänellä on vastuuna maalivahtivalmentajan rooli sekä reservissä että U17-juniorijoukkueessa Jani Luukkosen apuna.

Innokkaat ja tyytyväiset fiilikset sopparista! Hyvältä tuntuu näin kahden vuoden futistauon jälkeen palata takaisin kentille. On tullut kaikin puolin ammattimainen ja innostava kuva seuran toiminnasta. Myös olosuhteet ovat ihan huippuluokkaa. Nämä tekijät ovat tehneet vaikutuksen.

Onni Sillanpää

Sillanpää on aiemmin toiminut Veikkausliigassa FC Interin ja IFK Mariehamnin kolmosvahtina ja suurimman osan uransa otteluista hän on pelannut alemmissa sarjoissa.

Aiemmat loukkaantumiset ja pidempi tauko futiksesta ovat antaneet hyvänlaatuista perspektiiviä jalkapalloon. Tiedostan, että aika pelaajana on rajallista, joten pyrin aidosti nauttimaan jokaisesta treenistä ja matsista niin paljon kuin mahdollista. Yliopisto-opintojen ohella tätä teen ja vuosi kerrallaan mennään! Jatkan pelaamista niin kauan kuin pysyn kunnossa ja se tuo mielekästä sisältöä elämääni.

Tottakai haluan myös pelata mahdollisimman paljon, se on kuitenkin loppujen lopuksi koko touhun suola.

Joukkeen yhtenä vanhimmista koitan toimia esimerkkinä nuoremmille pelaajille. Ehkä sitä kautta he voivat oppia joitain hyviä toimintatapoja, joista voi olla hyötyä heidän urallaan ja toivottavasti myös elämässä.

Onni Sillanpää

Olin kauden 2021 IFK Mariehamnissa kolmosmaalivahtina. Sen kauden jälkeen lopetin pelaamisen ja päätin laittaa fokuksen opiskelupaikan hommaamiseen. Sain paikan Oulun Hammaslääketieteellisestä, joten pakkasin tavarat pakettiautoon ja muutin Ouluun loppukesästä 2022. Sillä tiellä ollaan ja kovaa vauhtia turkulainenkin on alkanut oululaistumaan!

Kävin IFK Mariehamn-kauden jälkeen treenaamassa lyhyet pätkät ensin SalPa:ssa ja sen jälkeen TPS:ssa, mutta pitkät vuodet futiksen parissa saivat innostuksen lajia kohtaan hiipumaan. Sain välivuoden ja ensimmäisen opiskeluvuoden aikana touhuta muita juttuja, mikä oli tosi mielekästä. Nyt liekki futista kohtaan on taas syttynyt ja lähdenkin ensi kauteen mielestäni astetta kypsempänä ihmisenä kuin aiemmin!

Onni Sillanpää

Hienoa saada Onni AC Ouluun! Hän on tärkeä palanen kokonaisuuden kannalta. Pystyy auttamaan meidän toimintaamme sekä pelaajana että valmentajana. Lisäksi Onni tuo mukanaan reservijoukkueeseen hieman kokemusta ja näkemystä, onhan hän edustanut urallaan aiemmin jo kahta muutakin liigaorganisaatiota, FC Interiä ja IFK Maarianhaminaa.

Urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen

Mahtavaa, että saatiin Onni meidän seuraan mukaan. Täydentää hyvin maalivahtiosastoa ja on hyvä esimerkki nuorille maalivahdeillemmme. Lisäksi Onnilla on jo kokemusta maalivahtivalmennuksesta ja saamme hänestä loistavan lisän myös sillekin puolelle.

Maalivahtivalmentaja Jani Luukkonen