Uutinen Edustus

AC Oulu ja italialainen maalivahti Alessandro Marzuoli ovat solmineet yhden vuoden mittaisen pelaajasopimuksen.

Marzuoli on 30-vuotias kokenut maalivahti. Hän on pelannut kotimaansa lisäksi Kreikassa, Bulgariassa sekä Hollannissa, kunnes kesken kauden 2010 tie toi Suomeen ja Vaasaan. VPS:n paidassa hän pelasi neljä ottelu Veikkausliigassa, joista yksi AC Oulua vastaan.

Vaasan jälkeen mies on pelannut Kakkosta Porvoon FC Futurassa, kuuluen sarjan ehdottomaan pelaajaeliittiin. Syksyllä 2013 Marzuoli vieraili AC Oulun harjoituksissa kahden viikon ajan.

David Monsalven saadessa sopimuksen Kolumbiaan, on AC Oulu etsinyt uutta maalivahtia.

– David vietti meillä kaksi upeaa vuotta ja hänestä kasvoi maalivahti, joka pääsi eteenpäin urallaan. Voimme vain onnitella häntä ja kiittää kaikesta. Alessandro on ollut meidän papereissa jo pidemmän aikaa ja muistan hänet oikein hyvin testijaksolta reilun vuoden takaa. Hän on kokenut ja äärettömän kova voittajatyyppi. Lisäksi vahvuuksia ovat hyvä jalalla pelaaminen, keskityspallot ja 1v1-tilanteet. Juuri sellaista maalivahtia me tarvitsemme, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kommentoi.

– Maalivahti on tavallaan yksilöurheilija joukkueessa. Tommi Lindholm aloitti juuri varusmiespalveluksen ja on varmasti paljon poissa kuvioista. Marzuolin lisäksi haemme vielä yhtä sopimusmaalivahtia, mutta panostuksemme valmennukseen avaa paikkoja harjoituksiin myös alueen nuorille maalivahdeille. Alessandro on meidän resursseille todella hyvin scoutattu tapaus ja odotamme hänestä selkeää johtohahmoa joukkueeseen, AC Oulun manageri Timo Kalermo sanoo.

Marzuoli saapuu Ouluun huhtikuun alussa. Sopimuksen myötä AC Oululla on kasassa 15 pelaajasopimusta kaudelle 2015.