Raportti Edustus

AC Oulu kärsi harmillisen kotitappion FC Viikingeille, kun vuosaarelaiset hakivat 0-2-vierasvoiton tehokkaan hyökkäyspelinsä ansiosta. Painetta luonut kotijoukkue ei onnistunut murtamaan vieraiden puolustusmuuria. Punapaidoille maalit viimeisteli Daut Kuqi sekä Eero Peltonen.

Ottelu alkoi kotijoukkueen hyvällä otteella ja hyökkäykset vyöryivät kohti punapaitaisen vierasjoukkueen maalia. Myötätuuleen pelannut AC Oulu sai tukun erikoistilanteita, joissa maali ei ollut kaukana – Viikinkien maalivahti Mika Johansson pysäytti kuitenkin hienosti niin Mika Nurmelan tulisen vapaapotkun, kuin Juho Meriläisen puskun kulmapotkutilanteessa. Vähitellen vierailijat pääsivät peliin paremmin mukaan, mutta AC Oululla on syöttötyöskentelystään peiliin katsomisen paikka – ote menettiin aivan liian helppoihin virheisiin. FC Viikingit sai avausjakson parhaan tilanteensa kaukolaukauksella – Kuqin veto napsahti kuitenkin David Monsalven käsien kautta ylärimaan ja kotiyleisössä huokaistiin helpotuksesta. Kun avausjaksolla ei maaleja nähty, siirryttiin tauolle maalittomassa tasatilanteessa.

Toiselle jaksolle kotijoukkue tuli jälleen paremmin – hyökkäyspäässä etenkin Nurmelan ja Aapo Heikkilän yhteistyö tuotti vaarapaikkoja, joista paras päättyi lopulta Matias Ojalan niukkaan ohilaukaukseen. Vain hetki tästä ja vierasjoukkue iski johtomaalin harvoista hyökkäyksistään – Kuqin unelmaveto 62. minuutilla upposi tällä kertaa riman kautta maalin puolelle. Ottelun luonne muuttui vain kaksi minuuttia myöhemmin, kun Mikko Lönnström hölmöili itsensä suihkun puolelle kahdella perättäisellä varoituksella. Viikingit pudottivat miehistönsä aivan kuudentoista rajalle ja AC Oulu otti suvereenin hallinnan itselleen. Kerta toisensa jälkeen kotijoukkue hakkasi kuitenkin päätään punaiseen puolustusmuuriin, jonka viimeisenä lukkona pelasi varmasti Johansson. Uhrautuvasta puolustuksesta huolimatta kotijoukkue sai luotua tarpeeksi laadukkaita maalipaikkoja, mutta hyökkäyspelistä puuttui tänään viimeinen tahto ja tarmo survoa pallo maaliin. Tashan Adeyinka sai paikoista parhaan Joonas Sohlo tarjoilusta, mutta brittikärjen ruuti on tällä hetkellä märkää. Kesken painostuksen lahjoitti kotijoukkue jo puoliksi sillassa olleelle Viikingeille helpottavan 2-0-osuman, jonka viimeisteli Eero Peltonen.

– Kaikki jätkät eivät olleet tänään aivan kartalla – viimeistä sitä jotakin puuttui ja en osaa sanoa, että miksi. Pelissä oli paljon hyvää, mutta virkamiespallo kuvaa osaa porukkaa liian hyvin. Maaleja pitäisi pystyä tuolla hallinnalla tekemään ja paikkoja luomaan vieläkin enemmän. Viikingit on saanut hyvän vaihteen päälle ja tiesin ottelusta tulevan vaikean, mutta tänään he tekivät maalit – me emme, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen tuskaili.

– Kolme pistettä lämmittää mieltä. Ollaan tällä kaudella pelattu välillä kivoja pelejä ja otettu turpaan. Tänään homma ei ollut kaunista, mutta mielummin näin päin. Jätkät laittoivat tänään itsensä likoon puolustuspäässä ja Daut veti hienon ja helpottavan maalin. Ulosajon jälkeen ottelu oli sitten selviytymistaistelu, joka selvitettiin, FC Viikinkien päävalmentaja Ilkka Jäntti näki.

Ottelupöytäkirja>>

Röngän voimapelaajat:
3 sarvea Daniel Owusu
2 sarvea Dritan Stafsula
1 sarvi Tommi Haanpää