Vasarahai Oulun Konttivuokraus Hukka Terveystalo Go On Oulu OMP Group OTC Nordic Lähitapiola Craft Temrex Codemate Temotek BDO Worker Feeniks Visual Juhan Auto UKI Arkkitehdit Oulun Energia Kaleva

Visor otteluennakko: AC Oulu kohtaa KTP:n ja jahtaa ensimmäistä kotivoittoa tälle kaudelle

5.7.2021 08:50 Ennakko

 

Tänään aurinkoisessa Raatissa kohtaa viime kauden Ykkösen taistelupari toistamiseen. AC Oulun vieraaksi saapuu KTP ja ottelu alkaa kello 18.30.OTC-sijoituksen ja Craftmanin kummipelaaja Anselmi Nurmela. (Kuva: Elias Mustonen).

 

Ouluun matkustaa tänään KTP, joka on juuri vaihtanut päävalmentajaa. Kummallakin joukkueella on ollut vaikea alkukausi. Kumpikaan ei ole pystynyt ottamaan vielä pisteitä kotonaan. Kotkalaiset ovat olleet lähempänä kotivoittoa, kun he kairasivat viime kierroksella tasapelin Tampereen Ilvestä vastaan.

 

Kotkalaisia aiemmin käskenyt ja Veikkausliigaan nostanut päävalmentaja Argo Arbeiter vetäytyi itse viime viikon pelin jälkeen. Virolainen Arbeiter kertoi syyksi uupumisen ja  hänellä ei ollut enää annettavaa Veikkausliiga-joukkueen peräsimessä. Arbeiterin tilalle nousi espanjalainen Gabri Xatart, joka toimi aiemmin kakkosvalmentajana.

 

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran kesäkuun puolivälissä, joilloin oululaiset olivat vahvempia 1-3 Kotkassa pelatussa ottelussa. Tuolloin AC Oulun maalitekijöinä kunnostautuivat Ruxi, Niklas Jokelainen ja Nikolas Saira. Tämän illan pelissä panokset ovat kovat. Kumpikin joukkue haluaa pisteitä kipeästi. Oululaiset ovat edelleen sarjan hännillä ja kotkalaiset seuraavana kahden pisteen päässä. Tappiolla KTP menisi viiden pisteen päähän AC Oulusta ja vastaavasti voitolla oululaiset jättäisivät jumbopaikan taakseen sekä nousisivat vähintään kotkalaisten ohi karsijan paikalle.

 

AC Oulun pelillinen ilme on kohentunut pitkin kautta ja edellinen peli KuPSia vastaan oli yksi parhaimmista. Tämän pohjalta joukkue voikin lähteä luottavaisena illan otteluun, vaikka peli ei varmasti tule olemaan helppo. Kotkalaisilla on peräsimessä uusi päävalmentaja, joten odotusarvona voidaan pitää, että he tsemppaavat entisestään uudelle koutsille. Lisäksi KTP:lla on varmasti itseluottamus kohdillaan edellisen kierroksen tasurin johdosta.

ENNAKKOKOMMENTIT

"Nähtäväksi jää tuleeko Kotka, valmentajan vaihdoksen jälkeen, muuttamaan mitään. Yleensä valmentajanvaihdos johtaa ainakin lyhytaikaiseen boostiin, koska pelaajien asemiin voi tulla muutoksia. Kaikki haluaa näyttää, että kuuluvat avaukseen. Odotettavissa on luultavasti kuitenkin tutut kotkalaiset arvot pelaamisessa. Kovaa taistelua ja paljon kaksinkamppailuja. Mahdollista on myös, että KTP tulee valmentaja muutoksien myötä myös rohkeammin pelaavalla ilmeellä illan peliin ja tähän meidän pitää olla varautunut myös.", AC Oulun valmentaja Teemu Tavikainen miettiin illan pelistä.

KOKOONPANOTILANNE

Rafinha palaa kokoonpanoon kärsittyään yhden pelin pelikiellon. Kokoonpanosta on poissa Jarkko Hurme ja Miika Koskela loukkaantumisten vuoksi.

SEURAA HEITÄ

Tässä vaiheessa kautta kummassakin joukkueessa kovimmat maalintekijät ovat iskeneet kaksi maalia kumpainenkin. Oulun oma kasvatti Niklas Jokelainen on AC Oulun maalintekijäkärki ja kotkalaisilta myös oma poika Anton Eerola. Jokelainen pelasi Kotkassa vahvan pelin tehden yhden maalin ja alustaen toisen. Kotkalaisista kannattaa seurata erittäin vikkelää Alain Ebwelleä, joka varmasti tulee aiheuttamaan harmaita hiuksia meidän puolustuspelaamiseen nopeilla suunnanmuutoksillaan ja nopeilla kuljetuksillaan.

 

AC Oulun riveistä kannattaa seurata Kuopion pelissä kolme kertaa maalipaikoille löytänyttä Anselmi Nurmelaa ja maalia loisto-otteilla vartioinutta Yann Fillionia.

LISÄTIETOJA

Ottelun ajaksi on luvattu hellettä, joten on täydellinen sää nauttia kotimaisesta huippujalkapallosta.

 

Osta liput tästä illan otteluun.

 

Lue ottelutapahtuman info.

 

LIVE Ruutu+

 

Yhteistyökumppaneista ottelun näyttävät Bar Winger, Oluthuone Leskinen sekä Jumpru.

LIVESTREAM
ACO TV

Veikkaus
© 2021 AC Oulu.
Veikkausliiga