Moku Katarauna Oulun Konttivuokraus Lähitapiola Terveystalo Kotikatu 365 Liikku Codemate PEAB UKI Arkkitehdit Kraton Allin matala Temrex PLC

Kauan odotettu Oulun Derby – Aleksis Lehtonen lainalle AC Ouluun

18.7.2017 21:14 Ennakko

 

Keskiviikkona se vihdoin on. AC Oulun järjestämä Oulun paikalliskamppailu eli Oulun Derby. Samaan aikaan Laivastonsiniset tiedottavat uudesta lainapelaajasta. Aleksis Lehtonen, 19, liittyy neljän ottelun lainasopimuksella AC Ouluun Tampereen Ilveksestä.Kaudella 2013 Oulun Derbyssä oli paikalla yli 4000 katsojaa. (Kuva: Jouko Kylmäoja)

 

Keskiviikkona pelattava Oulun Derby on järjestyksessään 10. paikalliskamppailu, jossa joukkueet kohtaavat Ykkösen ottelun merkeissä. Kaksi kertaa joukkueet ovat kohdanneet tämän lisäksi Suomen Cupissa. Virallisten otteluiden saldo 11:stä ottelusta näyttää Laivastonsinisten hyväksi 6-4-1.

 

AC Oulun laitapelaaja Juuso Kemppainen on pelannut urallaan myös paikallisvastustajan riveissä. Joukkuekavereilta tulee aika-ajoin kuittia OPS-vuosista.

 

- Ilmeisesti OPS:ssa vietetyt vuodet näkyvät jossain tekemisessä minussa. Kaikenlaista pientä kuulee sillointällöin. Tosin läpät alkavat jo kulua, joten pelikavereille semmosta viestiä että keksikää uusia!

 

- Kotiderby on ehdottomasti yksi kauden kohokohdista. Iso oululainen urheilutapahtuma, joissa on aina ollut täysin omanlaisensa tunnelma. Hieno ottelu tulossa, kertoo Kemppainen.

 

Päävalmentaja Rauno Ojanen on myös mielissään vihdoin koittavasta paikalliskamppailusta.

 

- Derbyjä ei ole ollut moneen vuoteen Oulussa. OPS:n kanssa meillä on tietynlainen isoveli-pikkuveli asetelma. Tämä on todella iso ottelu OPS:lle, meillä kuitenkin pelilliset päävastustajat ovat tässä sarjassa ovat KPV, Honka ja TPS.

 

- Kauden ensimmäinen derby oli suuri pettymys tunnelmaltaan. OPS:n kotiottelussa oli se 900 katsojaa, joten ei se derbyltä tuntunut. Syy siihen miksi katsojat eivät käy OPS:n peleissä, on se että kyseessä on valitettavasti tälläinen yhden miehen liikeyritys. Me ollaan kuitenkin koko kaupungin seura, koska edustamme Tervareita, OTP:ta, OLS:aa sekä alkuperäistä OPS:aa. Olen ylpeä siitä kuinka iso yhteisö AC Oulun takana on, kertoo Ojanen. 

 

Juuso Kemppainen odottaa latautunutta derbyä.

 

- OPS on kerännyt kiitettävän määrän pisteitä tälläkaudella ja se ei ole sattumaa. Hyvä joukkue ja hyvä mittari jälleen meille. Joukkueen eteen taisteleminen, halu voittaa, kovuus. Nuo ovat asioita jotka ovat isossa roolissa huomenna. Siihen päälle palloralli päälle niin voittomme ei ole uhattuna, kertoo "Juse".

 

Päävalmentaja Ojanen tietää miten OPS kaatuu.

 

- Pelaamme omalla tyyllillämme. Täytyy olla erittäin kärsivällinen pallon kanssa ja väsyttää vastustaja. Syöttelyn avulla pääsemme murtautumaan vastustajan puolustuksen läpi. OPS tulee suoraviivaisesti päälle, joten siinä täytyy olla alusta asti hereillä, päättää Ojanen.

 

Aleksis Lehtonen lainalle AC Ouluun

 

Tampereen Ilveksen sopimuspelaaja Aleksis Lehtonen, 19, liittyy Oulun Derbyn alla Laivastonsinisten miehistöön lainasopimuksella. Sopimus kestää 6.8. asti, joten Lehtonen pelaa AC Oulussa todennäköisesti neljässä ottelussa. Hyökkäyspäässä viihtyvä nuorukainen on pelannut Suomen nuorten maajoukkueissa. Lehtonen pelaa AC Oulun kokoonpanossa numerolla 11.

 

LISÄTIETOJA

Lipunmyynti:

  • osta lippusi ennakkoon (seamchip.fi/acoulu tai Urheilukauppa.eu, Pakkahuoneenkatu 9)
  • pääkatsomossa paikkaliput (ennakkoon vai Seamchipin kautta), aurinkokatsomossa ei paikkalippuja
  • portilla lippuluukut vain kaupungin päädyn porteissa
  • ennakkolipuilla sisään myös Tuiran päädyn porteista

 

Palvelupisteet:

  • lisäämme palvelupisteiden määrää 6 kappaleella
  • varaa mukaasi käteistä ja tasarahaa, osalla pisteistä myös korttimaksumahdollisuus

 

Muuta:

  • saavu ajoissa, portit auki klo 17.30
  • vältä omaa autoa, Raatin paikoituskapasiteetti on erittäin rajallinen
  • varaa käteistä tasarahaa
  • omat sateenvarjot, juomapullot yms. esineet ovat turvallisuusmääräysten vastaisia, joten niitä ei saa tuoda stadionalueelle
ACIAA
Lue uusin AC Oulun kannatuslehti
LIVESTREAM
ACO TV

Veikkaus
© 2018 AC Oulu.
Miesten Ykkönen