Yläkentällä pelattu Ykkösen ottelu päättyi Laivastonsinisten kannalta murheellisesti, loppulukemin 1-0 kotijoukkueelle. Ottelussa ainoana maalinteossa onnistui TPS-hyökkääjä Mikko Hyyrynen, kauden neljännellä täysosumallaan.

AC Oulu joutui tekemään otteluunsa suunnittelemaan avauskokoonpanoon viime hetken muutoksia, sillä Kemo Darboe loukkaantui lievästi perjantain valmistavissa harjoituksissa, eikä näin ollen lähtenyt joukkueen mukana Turkuun.

AC Oulu aloitti ottelun todella pirteästi. Laivastonsiniset aloittivat heti aloitusvihellyksestä todellisen vyöryn kohti TPS-maalivahti Oskari Forsmania. AC Oulu piti palloa hallussa lähes täydellisesti ottelun ensimmäisen kymmenenminuuttisen. Pelinhallinnan seurauksena kapteeni Tuure Siira pääsi virittämään vapaasti kaukolaukauksen, jonka vain vaivoin Forsman sai torjuttua eteensä. Irtopallossa ensimmäisenä oli Henry Mäkäräinen, joka laittoi irtopallon tolppaan, josta TPS-puolustus siivosi sen kulmapotkuksi. Hieman myöhemmin Siira pääsi jälleen kokeilemaan, tällä kertaa vapaapotkusta aivan 16 rajan ulkopuolelta. Vapaapotku osui kuitenkin tällä kertaa suoraan muuriin, ja näin TPS oli selvinnyt AC Oulun alkurynnitstyksestä.

Ottelun lähestyessä kymmentä minuuttia, TPS alkoi päästä peliin paremmin mukaan. Kun peliä oli pelattu 9 minuuttia, TPS-hyökkäyskalusto oli päästä maalintekoon, mutta paluun AC Oulun maalinsuulle tähän kamppailun tehneen Alezandro Marzuolin oikea-aikainen vastaantulo tyrehdytti uhkaavan TPS-tilanteen.

Tästä tilanteesta eteenpäin peli alkoi aaltoilla enemmän, eikä kumpikaan ollut enään selvästi hallitsevana osapuolena ensimmäisellä jaksolla. Siira pääsi 11 minuutin kohdalla jälleen kokeilemaan vapaapotkutekniikkaansa, mutta tälläkin kertaa TPS-veskari Forsman selvitti tilanteen.

Kun ottelua oli pelattu 15 minuuttia, Turun Palloseuran laitapuolustaja Sami Rähmönen pääsi kokeilemaan kulmapotkun jälkeen maalintekoa, mutta Rähmösen veto painui selkeästi maalin ylin, ja näin peli jatkui edelleen tasalukemista. Ottelussa seurasi tämän jälkeen vaihe, jossa ei liiemmin maalipaikkoja tai tilanteita nähty, vaan pallo pyöri pääsääntöisesti keskialueella, jossa joukkueet taistelivat tiukasti eikä kummassakaan leirissä annettu vastustajalle tippaakaan ylimääräistä tilaa.

Pelikello näytti 28 pelattua minuuttia, kun TPS-puolustaja Mikael Liespuu katkaisi AC Oulun hyökkäyksen rikkomalla Morten Gerster-Peipistä keltaisen kortin ja vapaapotkun arvoisesti. Jälleen kerran vapaapotkua asettui antamaan Laivastonsinisten kapteeni, Tuure Siira. Siiran vapaapotku oli hyvä, mutta laukaus painui niukasti ohi.

Molempien joukkueiden puolustuspeli oli ensimmäisellä jaksolla hyvällä tasolla. Merkille pantavaa oli myös se, että ottelun alussa AC Oulun parhaimmilla hallintahetkillä, lyhytsyöttöpeli oli voimissaan. Kuitenkin mitä pidemmälle ottelu eteni, Laivastonsiniset joutuivat avaamaan hyökkäyksiään pitkillä palloilla, jotka TPS onnistui katkomaan hyvällä prosentilla.

Ottelun 34 minuutilla TPS oli lähellä itse katkaista nollaputkensa, kun turkulaistoppari antoi maalivahdilleen heikon syötön jonka Forsman avasi hätäisesti suoraan Aapo Heikkilän jalkaan, josta pallo pomppasi molempien tavoiteltaviin. Forsman kuitenkin ehti palloon ensin, ja näin ollen taululla olivat edelleen 0-0 lukemat.

Turun palloseuran avausjakson vaarallisin paikka nähtiin kun 36 peliminuutin kohdalla Sami Rähmönen avasi pitkän pallon oikeaan laitaan Mikko Hyyryselle. Hyyrynen otti pallon haltuun ja lähti juoksemaan kohti AC Oulun maalia, ja toimitti vaarallisen matalan pallon AC Oulun maalinedustalle. Pallo oli lähellä pomppia AC Oulun omista pelaajista sisälle, mutta Marzuoli maalillaan kesti ja selvitti tilanteen.

Paljon hyvässä mukana olleelle Tuure Siiralle meinasi käydä ensimmäisen jakson loppupuolella kylmät – kapteeni menetti pallon helposti turkulaisille, jonka seurauksena Hyyrynen pelattiin karkumatkalle. Kuitenkaan tällä kertaa Hyyrynen ei päässyt revittelemään maaliverkkoja, sillä tilanne vihellettiin paitsioksi. Tilanne jäi tasaisen ensimmäisen jakson viimeiseksi maalipaikaksi. AC Oululla oli jälleen tarvittavat paikat johtomaalin tekoon ensimmäisellä jaksolla, mutta maalinteko tuottaa tuskaa joukkueelle hyvistä paikoista huolimatta.

Ottelun toiselle jaksolle TPS tuli aivan erilaisella ilmeellä. TPS otti pelin haltuun toisella jaksolla, ja AC Oulu joutui enemmän puolustuskannalle. Toisella jaksolla AC Oulun hyökkäyspeli ontui, eikä joukkue saanut luotua vaarallisia tilanteita TPS-maalille.

Peliä oli pelattu 62 minuuttia, kun vahvasti koko kamppailun hyökkäyssuuntaan pelannut TPS-laitapuolustaja Juri Kinnunen oli noussut mukaan hyökkäykseen, ja pääsi keskittämään vaarallisen keskityksen vasemmalta laidalta. Pallo putosi suoraan Hyyryselle, joka puski pallon oikeaan alakulmaan. Vahvan ja jämäkän kamppailun pelannut Marzuoli jäi tilanteessa vaille mahdollisuuksia, sillä Hyyrysen pusku oli kliinisen tarkka.

Turkulaisten johtomaalin jälkeen AC Oulu yritti viritellä loppukiriä, mutta TPS puolusti läpi koko ottelun todella vahvasti, iskien samantien kiinni AC Oulun pelaajiin.

AC Oulu pääsi vielä yrittämään lisäajalla pariin otteeseen rakentamaan keskialueen vapaapotkuista tasoitusmaalia, mutta TPS selvitti tilanteet vaivoitta, ja näin ollen pisteet jäivät Turkuun.

TPS:n voiton takeena oli varma puolustuspeli, jota joukkue esitti varsinkin toisella jaksolla. Ensimmäisellä jaksolla AC Oululla oli omat hetkensä ottelussa ja maalipaikkoja joita pitää ruveta käyttämään paremmalla prosentilla hyväksi tulevissa peleissä. Hyökkäyspelissä toki näkyi AC Oulun maalikuninkaan, Kemo Darboen, puuttuminen mutta loukkaantumisten taakse ei voi piiloutua. Edellisessä ottelussa esiintynyt murheellinen puolustuspeli oli tässä kamppailussa huomattavasti parempaa, mutta hyökkäyspeliin on saatava enemmän ideaa, jotta joukkue saa raavittua tililleen voittoja tulevista otteluista.