Rovaniemen Palloseura voitti kotikentällään AC Oulun lukemin 2-1. Tasainen ottelu kääntyi rovaniemeläisten hyväksi lopulta viimeisen varttitunnin aikana. Laivastonsinisten maalin viimeisteli Henry Mäkäräinen ja RoPS:n osumat merkittiin Tommi Haanpään ja Simo Roihan nimiin.

Kohtaaminen oli molemmille joukkueille ensimmäinen ulkona pelattu harjoitusottelu kuluvan pre-seasonin aikana. Rovaniemen keskuskenttä oli saatu talkoilla todella hyvään kuntoon, vaikkakin viisi pakkasastetta ja kylmä tuuli tuntuivat jäsenissä.

RoPS:n maalia vartioi iltapäivän ottelussa AC Oulun sopimuspelaaja ja Rovaniemellä varusmiespalvelua suorittava Tommi Lindholm. Ottelun avausjaksolla Tommi saikin venyä muutamaan hyvään torjuntaan. Kokonaisuutena ensimmäinen 45 minuuttinen oli erittäin tasaista peliä – AC Oulun parhaat paikat siunaantuivat Henry Mäkäräiselle ja Toni Tahvanaiselle, mutta Lindholm, RoPS-puolustajat ja hieman yli suuntautuneet yritykset estivät maalin syntymisen.

Lopulta AC Oulun hyvä ote palkittiin maalin muodossa. Mäkäräinen onnistui survomaan pallon maaliin kulmapotkun jälkitilanteesta. Kotijoukkueen parhaat tilanteet siunaantuivat huippuvireiselle Michael Ibiyomille, mutta liukas nigerialainen ei onnistunut ohittamaan AC Oulun maalia avauspuolikkaalla vartioinutta Pyry Yrjänäistä.

Kun ottelua oli pelattu noin 35. minuuttia tuli kotijoukkue lopulta tasoihin. AC Oulun huolimattoman purkupallon päätteeksi oma koira, Tommi Haanpää, pääsi rokottamaan vanhaa seuraansa puolittaisesta läpiajosta. Tasainen avausjakso vihellettiin päätöksiin siis 1-1-tilanteessa.

Toinen puolikas alkoi myös todella tasaisissa merkeissä. Pelissä oli vauhtia, kovia otteita ja tempo nousikin varsin korkealle. AC Oulun hyökkääjät Tahvanainen ja Aapo Heikkilä olivat hyvällä pelipäällä laittaen RoPS:n topparit koville, aivan kuten avausjaksollakin.

Jakso eteni tasaisissa merkeissä aina 75. minuutille saakka. Tämän jälkeen vaihtopenkiltä virtaa saanut kotijoukkue alkoi ottaa hallintaa itselleen. Kova rasitus näkyi vierasjoukkueen pelissä etäisyyksien kasvaessa liian suuriksi. Voittomaalin viimeisteli 80. minuutin kohdalla Simo Roiha, joka karkasi hyvällä ajoituksella lähteneestä pystysyötöstä läpiajoon sijoittaen pallon varmasti ohi toisen jakson AC Oulun maalia vartioineen Johannes Wentinin. Lisäosumia ei ottelussa nähty ja näin ollen mielikuvituspisteet jäivät Rovaniemelle.