AC Oulu hävisi Turun Palloseuralle kolmannen kerran tällä kaudella. Ottelu oli tasainen, mutta vierasjoukkue TPS onnistui kertaalleen maalinteossa, se riitti voittoon tällä kertaa. Kauden viimeisessä kotiottelussa syntyi AC Oulun tämän kauden yleisöennätys, kun ottelua oli saapunut katsomaan 2821 katsojaa.

Päävalmentaja Rauno Ojanen oli tehnyt pari muutosta avauskokoonpanoon verrattuna edelliseen otteluun. David Ramadingaye palasi keskikentän pohjalle Jairin rinnalle. Puolustuslinjaan uutena miehenä tuli Akseli Kalermo

Ottelun alku oli turkulaisten hallinnassa. Kova ja ylhäältä asti suoritettu prässi tehosi, ja tuntui että Laivastonsinisten peli oli alusta asti sekaisin. Ensimmäisen parinkymmenen minuutin aikana tuomariratkaisut huudattivat oululaisyleisöä, kun Anselmi Nurmelaa ja Pekka Wellingiä varoitettiin tuomarin toimesta. Samalla TPS rakensi vaarallisia hyökkäyksiä. Myös vierasjoukkueen erikoistilanteet aiheuttivat sydämmentykytyksiä oululaisyleisössä. Ennen puoliaikaa myös Laivastonsiniset saivat ottelun juonesta paremmin kiinni. Murtavat syötöt alkoivat löytämään perille ja TPS puolustus sai olla tarkkana AC Oulun hyökkääjien kanssa.

Toisella puoliajalla kotijoukkue jatkoi samaan malliin, ja vyörytti hyökkäyksiään kohti vierasjoukkueen maalia. Näin osat vaihtuivat ja TPS sai juosta AC Oulun perässä. 55. minuutilla sitten tapahtui se mitä ei olisi missään nimessä saanut tapahtua. TPS siirtyi Riku Sjöroosin maalilla 0-1 johtoon. Maali syntyi maalinedustalta saadusta irtopallosta. AC Oulu ei tästä lannistunut vaan loi heti kovan paineen TPS:n maalille. 70. minuutin kohdalla kotijoukkueen oli erittäin lähellä maalintekoa. Vaihtopelaajana kentälle tullut Juuso Kemppainen hyökkäsi rajusti oikealta, ja maalinedushässäkän päätteeksi Aristote Mboman puskema pallo kävi jo ylärimassa. Laivastonsiniset saivat myös tukun muita vaarallisia maalipaikkoja, mutta tuntui jo että kotijoukkueella oli huonoa tuuriakin viimeistelyn kanssa.

Lopun ajan kotijoukkue yritti painostaa ja vierasjoukkue keskittyi taas vaarallisiin vastahyökkäyksiin ja ajan peluuseen. Valitettavasti AC Oulu ei enää saanut maaleja aikaiseksi, joten peli päättyi masentavaan 0-1 häviöön. Tämä tarkoitti sitä että AC Oulu menetti mahdollisuutensa suoraan Veikkausliiga-nousuun, sekä samalla myös mahdollisuuden liigakarsintapaikkaan.

AC Oulu oli panostanut kauden viimeiseen kotiotteluun rajusti. Ottelutapahtumaan oli tuotu paljon uusia elementtejä mm. muikkumyyntiä, nosturiajelua ja pizzabaaria. Myös markkinointiin kiinnitettiin normaalia enemmän huomiota. Työn tuloksena Raattiin oli saapunut komeat 2821 katsojaa. Tuo lukema oli samalla myös AC Oulun kauden yleisöennätys. Laivastonsiniset kiittää tuestanne!

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa AC Oulun seurajohtaja Juho Meriläinen tiedotti että kauden 2017 joukkueessa tulee tapahtumaan muutoksia ainakin taustaorganisaatiossa. Markus Heikkinen tulee tulevalla kaudella vastaamaan pelaajarekrytoinnista. Heikkinen jatkaa myös pelaamista kaudella 2017. Päävalmentaja Rauno Ojasella on sopimus vielä ensi kaudesta.