PK-35 Vantaa otti 4-1-kotivoiton Myyrmäen jalkapallostadionilla pelatussa Ykkösen ottelussa.

AC Oulu avasi ottelun pirteästi, hyökäten heti ensimmäisellä minuutilla pitkällä pallolla joka toimitettiin Aapo Heikkilälle. Tilanne ei johtanut vaaralliseen maalipaikkaan, mutta PK-35 iski vastaan ja sai aikaiseksi kulmapotkun, jonka AC Oulu-puolustus kuitenkin selvitti. Näin ollen, kun peliä oli pelattu vain 1 minuutti, olivat molemmat joukkueet jo hyökänneet kerran. Ottelun ensimmäisen minuutin tapahtumat antoivat lupauksia vauhdikkaasta, värikkäästä ja tilannerikkaasta ottelusta, ja nämä odotukset myös täyttyivät.

AC Oululla oli ensimmäisellä puoliajalla omat hetkensä, jotka lähes poikkeuksetta tulivat pitkien pallojen avulla vastahyökkäyksistä, Janne Hietasen toimittamina. Pallojen kohteena olivat Aapo Heikkilä tai Morten Gerster-Peipinen. Ensimmäisellä jaksolla Heikkinen pääsi muutamia kertoja vetopaikoille, mutta laukaukset olivat parhaan maalintekosektorin ulkopuolelta, eivätkä aiheuttaneet PK-35:lle kovinkaan suurta ja realistista uhkaa.

Vantaalaisten ensimmäinen maalipaikka nähtiin 10 minuutin kohdalla, kun Mateo Miguez Adan pääsi laukomaan rangaistusalueen ulkopuolelta. Tämän tilanteen Johannes Wentin kuitenkin torjui varmasti. Puolestaan AC Oulun ensimmäinen maalipaikka nähtiin ottelun 15 minuutilla, kun Kemo Darboe pääsi Gerster-Peipiselle pelatun pitkän avauspallon jälkeen huippupaikkaan, jonka pirteän pelin pelannut Gerster-Peipinen tarjoili, mutta valitettavasti Darboen viimeistely oli kuitenkin vaatimaton tässä tilanteessa ja pallo painui selkeästi maalin ohitse.

Peli oli aaltoilevana suurimmaksi osaksi koko ensimmäisen jakson, mutta PK-35:llä oli muutamia selkeintä hallintajaksoja aktiivisen paineistuspelin avulla, ja tätä kautta pallonhallinta oli enemmän PK-35:llä.

Ottelua oli pelattu 35 minuuttia, kun Janne Hietanen joutui rikkomaan vapaapotkun arvoisesti. AC Oulu onnistui purkamaan 40 metristä lähteneen vapaapotkun, mutta purkupallo oli huolimaton ja suuntautui suoraan rangaistusalueen tuntumaan Mateolle, joka iski pallon hienosti puolivolleyllä ohi Wentinin vartioiman AC Oulu-maalin alakulmaan.

Maalin jälkeen nähtiinkin mielenkiintoinen tapahtumaepisoidi, joka alkoi siitä, kun PK-35 pelaaja Lucas Garcia löi tilanteen ulkopuolella Antti Peuraa kyynärpäällä kaulaan ja hankki itselleen ulosajon. Tilanteen jälkeen tunteet kävivät hieman kuumina ja mussutusta oli puolin ja toisin, ja myös AC Oulun Odula pääsi katselemaan 38 minuutin kohdalla keltaista korttia rikkeen seurauksena.

Ottelua oli pelattu 40 minuuttia, kun Hietanen joutui kaatamaan rangaistuspotkun arvoisesti PK-35-pelaajan Xhaferin. Tilanteesta seurannutta rangaistuspotkua asettui ampumaan Ykkösen maalikuningas Pablo Couñago, joka viimeisteli kauden kahdeksannen maalinsa varmalla rangaistuspotkulla.

Miesylivoimasta huolimatta ensimmäisen jakson loppu oli PK-35 hallintaa ja vantaalaisilla oli paikka tehdä jo 3-0 johtomaali, jonka kuitenkin Laivastonsinisten puolustus onnistui peittämään lähes maalilinjalta, Wentinin ollessa jo sivuun harhautettuna.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli tasainen, jossa PK-35 oli kuitenkin hieman enemmän niskan päällä. AC Oulun hyökkäykset tapahtuivat pääsääntöisesti pitkien pallojen päätteeksi.

AC Oulun pelaajien otteet herpaantuivat hieman Lucaksen ulosajon jälkeen, jonka jälkeen PK-35 hallitsi peliä selkeästi, vajaamiehisyydestään huolimatta.

Toiselle jaksolle AC Oulu lähti pirteästi ja agressiivisesti, hakien kavennusmaalia. Laivastonsiniset olivat saaneet selkeästi puoliajalla peliinsä selkeyttä ja peli näytti paljon paremmalta, ja joukkue loi jatkuvaa painetta kohti Miika Häkkisen vartioimaa PK-35-maalia.

Toista jaksoa ei ehditty pelatakkaan kauaa, pelikellon näyttäessä 48 minuuttia, kun Odula toimitti pallon kohti Kemo Darboeta, joka voitti kaksinkamppailussa PK-35-puolustajan ja vapautti Morten Gerster-Peipisen maalintekoon, eikä hän erehtynyt tässä tilanteessa, vaan toimitti pallon varmasti oikeaan alakulmaan ja Laivastonsiniset riemukkaasti vain maalin päähän vantaalaisista.

Kavennusmaalin jälkeen AC Oulu haki sinnikkäästi tasoitusmaalia, mutta Laivastonsinisiä vaivasi pitkin kamppailua huolimattomuus, syöttöjen laadussa ja viimeistelyssä, sillä viimeiset syötöt jäivät useasti hieman taakse tai pallot karkailivat ja ratkaisuissa kesti juuri ratkaisevan sekunnin verran liian kauan.

Kun ottelua oli pelattu 79 minuuttia, löysi PK-35 keskitys Pablo Couñagon AC Oulun puolustusalueelta, joka puski pallon Laivastonsinisten puolustuksen ihmetellessä jälleen AC Oulun maalin perukoille. Vain muutama minuutti ennen Couñagon 3-1 maalia, Morter Gerster-Peipisellä oli kulmapotkun jälkitilanteesta tasoitusmaalin mahdollisuus, mutta veto ei löytänyt tietään kohti PK-35 maalia. Vaihdosta kentälle tullut Daniel Rantanen pääsi vielä ottelun 86. minuutilla kaatamaan lisää kylmää vettä oululaisten niskaan upealla kaukolauksellaan ja sinetöi loppulukemiksi 4-1 vantaalaisten hyväksi.

Ottelu ratkesi PK-35:n parempaan puolustuspeliin, ja vantaalaiset pelasivatkin erittäin kypsästi ja varmasti ulosajon jälkeen. Myös viimeistelyssä oli suuri ero, sillä monessa tilanteessa AC Oulun pelaajat olisivat pystyneet parempaan ratkaisuun, kun taas puolestaan PK-35:n viimeistely oli tänään kliinisellä tasolla. 3 pistettä jäivät täten ansaitusti Vantaalle. AC Oulun pallollisen pelin, huolellisuuden sekä puolustuspelin tulee parantua huomattavasti tästä kohti lauantain tulevaa kamppailua Turun Palloseuraa vastaan.

Myös TPS-ottelu on nähtävillä ravintola Sport It!:n tiloissa.