AC Oulun nopea avausmaali ottelun 4. minuutilla ei riittänyt tällä kertaa voittoon. Lukemin 1-1 päättyneesta ottelusta Laivastonsiniset nappasivat kumminkin tärkeän vieraspisteen.

AC Oulu lähti Pietarsaaren valloitukseen kapealla miehistöllä. Poissa olivat loukkaantumisten vuoksi Miroslav Paunovic, Petteri Pietola ja Antti Peura. Pelikiellossa oli edelleen brassipelaaja Jair, ja kaiken lisäksi vielä Iiro Vandell sairastui ottelupäivänä. Edelliseen KTP-kotiotteluun nähden avauksessa oli kaksi uutta pelaajaa. Laitapuolustajana puolustuslinjassa pelasi Aleksi Lappalainen, ja oikeana laitahyökkääjänä tuulennopea Juuso Kemppainen

Ottelun alku oli vauhdikas. AC Oulu siirtyi ottelussa johtoon pelin 4. minuutilla, jolloin Gilberto antoi hyvän kulmapotkun etualalle, josta Jaron puolustus sähläsi pallon omaan maaliin. Tämänkin jälkeen Laivastonsiniset rakentelivat hyviä ja pitkiä hyökkäyksiä rauhallisesti. Peli näytti olevan vierasjoukkueen hallinnassa. Puolen tunnin jälkeen ottelun luonne muuttui, ja Jaro pääsi peliin paremmin mukaan. Pallonhallinta siirtyi isäntäjoukkueelle, joka sai puoliajan lopulla rakennettua vaarallisen näköisiä hyökkäyksiä. Markus Heikkisen johtama puolustuslinja selvisi kuitenkin pietarsaarelaisten hyökkäysyrityksistä. Hyökkäyspäässä Aristote Mboma oli jälleen taidokas, ja auttoi Laivastonsinisiä hyökkäysten rakenteluissa.

Toisella puoliajalla Jaro aloitti aktiivisesti ja hyökkäsi AC Oulun päälle agressiivisesti. 53. minuutilla vasemmalta tulleen Jaro-keskityksen viimeisteli luvattoman vapaasti Jonas Emet, joka toi isäntäjoukkueen tasoihin. Reilun viiden minuutin kuluttua AC Oulun puolustuspäässä oli soida jälleen. Tällä kertaa oikealta tulleen keskityksen viimeistely osui Johannes Wentinin onneksi tolppaan. Loppua kohden mentäessä pallonhallinta hieman tasoittui. Lisäajalla AC Oulu saikin vapaapotkun erittäin vaarallisesti paikasta, aivan rangaistusalueen rajalta. Vapaapotku osui kuitenkin Jaro-muuriin, ja näin pisteet laitettiin jakoon.

Tasapelin myötä AC Oulu löytyy sarjataulukosta sijalta kolme. Sarjaa johtaa edelleen KPV, ja toisena majailee JJK. Seuraavaksi Laivastonsiniset kohtaavat FC Jazzin tulevana lauantaina 9.7. Ottelu alkaa Porin stadionilla kello 16.00.

Ps. Erityiskiitokset Pietarsaaren matkanneille ACO-faneille!