AC Oulun ja TPS:n välisten otteluiden karu tilasto sai jatkoa, kun Laivastonsiniset hävisivät Kaarinan keskuskentällä pelatun ottelun 3-1. Joukkueiden välisistä kohtaamisista AC Oulu ei ole edelleenkään voittanut yhtäkään kamppailua.

AC Oulun kokoonpanoon oli tullut yksi muutos, verrattuna edelliseen kotiotteluun. Anselmi Nurmela aloitti vaihtopenkiltä, ja Niilo Hautala tuli oikean laitapuolustajan tontille avaukseen. Ottelun alku oli tasaista. TPS pyrki pelaamaan suoraviivaisesti, ja AC Oulu keskittyi pallonhallintaan. Laivastonsiniset saivat rakennettua välillä näyttäviä hyökkäyksiä lähinnä vasemmalta laidalta, jossa Gilberto haastoi aktiivisesti TPS:n Sami Rähmöstä. Vain hyökkäysten viimeistely tuntui ontuvan. 1. puoliajan loppupuolella pelin hallinta kääntyi vähitellen kotijoukkueelle. 43. minuutilla TPS pystyi puhkomaan AC Oulun puolustuksen suoraviivaisella ja nopealla hyökkäyksellä. Maalin viimeisteli komeasti Ilari Mettälä

Toisen puoliajan alku näytti oululaisittain lupaavalta. 52. minuutilla Gilberto harhautteli näppärästi läpi TPS-puolustuksen, mutta veto sujahti oikealta hiuksen hienosti ohi. Kun joukkue ei onnistu maalinteossa, silloin yleensä vastustaja rankaisee. Kuten kävi kuusi minuuttia myöhemmin. AC Oulun puolustuslinjan sekoillessa Ilari Mettälä pääsi iskemään illan toisen osuman. 2-0 osuman jälkeen TPS:n oli vielä helpompi hallita peliä ja palloa. Tappiotilanteen lisäksi Laivastonsinisille tuotiin ikävää jobin postia. Markus Heikkinen joutui tulemaan kesken toisen puoliajan jälkeen vaihtoon loukkaantumisen takia.

AC Oulu pyrki vielä vaihtojen kautta vaikuttamaan peliin, kun hyökkäyspäähän otettiin sisään Pekka Welling. 80. minuutilla vierasjoukkueen toivonkipinä heräsi, kun Welling taisteli pallosta rangaistusalueen sisällä TPS-puolustuksen keskellä. Kotijoukkueen puolustus joutui rikkomaan, ja pallo vietiin pilkulle. Vuoren varman maalin viimeisteli jälleen kerran rangaistuspotkuspesialisti David Ramadingaye kauden kahdeksannella osumalla. Minuuttia myöhemmin kaadettiin taas kylmää vettä oululaisten niskaan. TPS hankki vapaapotkun suhteellisen vaarattomalta alueelta, mutta AC Oulun puolustus sähläsi pallon Jani Virtasen jalkaan, joka viimeisteli taululle 3-1 lukemat.

Näin pisteet jäivät Kaarinaan, ja TPS nousi Ykkösen sarjataulukossa AC Oulun kanssa tasapisteisiin. Laivastonsiniset jatkavat kuitenkin sarjakärjessä maalieron turvin. Maanantaina 15.8. klo 18.30 Raatissa pelataan erittäin tärkeistä pisteistä. Tuolloin tämän hetkinen sarjakolmonen JJK saapuu Raattiin ex-AC Oulu Toni Tahvanaisen johdolla. Reilun viikon päästä kannustetaan yhdessä AC Oulu voittoon!