AC Oulu hävisi #KiitosHietsu-ottelun FF Jarolle loppuhetkien maalilla.

Tuskaa. Sitä riitti tänään AC Oulun pelissä, kun Laivastonsiniset hävisivät katkerasti FF Jarolle. Ei sillä että Jaro ei olisi voittoa ansainnut, koska heillä oli moninkertaisesti enemmän potentiaalisia maalintekopaikkoja kuin Laivastonsinisillä.

Jaro aloitti ottelun hallitsemalla palloa ja rakensi jatkuvasti vaarallisia hyökkäyksiä kohti AC Oulun maalia. Viiden minuutin pelin jälkeen huonolla tuurilla tilanne olisi voinut olla 0-3 vierasjoukkueelle, mutta AC Oulun puolustus kesti. 14. minuutilla Lassi Nurmos kaatoi Jaro-pelaajan rangaistusalueen sisällä ja ottelun tuomari vihelsi pilliin rangaistuspotkun merkiksi. Papa Niang asettui pallon taakse, mutta Johannes Wentin oli mies paikallaan ja torjui upeasti Niangin yrityksen.

Vartti edellisestä, niin kolisteltiin toisessa päässä. Gabriel Braga oli saamassa haltuuna pitkää keskitystä, mutta Jaro-maalivahti Emil Öhberg nappasi pallon Bragalta sääntöjen vastaisesti. Tällä kertaa rangaistuspotkumaalia tarjottiin siis AC Oululle. Pallon taakse näytti astelevan aluksi keskikentällä hyvin katkonut ja hyökkäyksiä rakentanut David Ramadingaye, mutta jostain syystä vetäjä vaihdettiin Bragaan. Hänen vetonsa oli menossa kohti vasenta alanurkkaa, mutta valitettavasti liian hitaan vauhdin vuoksi Öhberg kerkesi torjui sen väljemmille vesille.

Jaron vasemmalla laidalla viillettänyt Seth Paintsil, oli alati vaarallinen ja AC Oulun laitapuolustaja Niilo Hautalalla oli täysi päivätyö yrittää pysyä miehen perässä. Ensimmäisellä jaksolla Laivastonsiniset olivat pitkälti puolustamassa omassa kenttäpäädyssään, mutta toisella jaksolla hyökkäyspäähänkin saatiin uutta värinää. Edelleen Jaro hallitsi kenttätapahtumia ja väistämätön asia tapahtui ottelun 79. minuutilla. AC Oulun maalin edustalla maalivahti Wentin torjui kaksi lähietäisyydeltä tullutta laukausta, mutta kolmannelle hän ei enää voinut mitään, vaan Jaron Aliev Alibek pääsi tuulettamaan voittomaaliksi jäänyttä osumaa. Wentin oli näiden upeiden torjuntojen lisäksi tehnyt myös aiemmin muutaman haamupelastuksen.

Näin ottelu päättyi valitettavaan kotitappioon lukemin 0-1. Yleisöä Raattiin oli saapunut lämpimänä keskiviikko-iltana 1080 henkilöä. Seuraavan kerran Laivastonsiniset pelaavat Raatissa jo tämän viikon sunnuntaina 8.5. kello 15. Samaisena päivänä on myös Äitienpäivä, joten sen kunniaksi AC Oulu tarjoaa kaikille äideille ilmaisen sisäänpääsyn otteluun! Lisäksi Kalevan kumppanikortilla kaksi sisäänpääsyä yhden hinnalla.