AC Oulu oli pakkovoiton edessä kotikentällä. Pakko on negatiivinen sana, mutta elämässä tapahtuu negatiivisia asioita. AC Oulu ei onnistunut illan tehtävässään ja Valkeakosken Haka marssi 1-2-voittoon Eetu Kaipion ja Erkka Helmisen maaleilla. AC Oulun ainokaisen iski Alfred Mapoka.

AC Oulu aloitti ottelun pirteästi ja suoraviivaisesti heti alkuvihellyksestä lähtien. Haka kuitenkin kesti AC Oulun terävän alkurynnistyksen, ja valkeakoskelaiset saivat itse myös pelistä otetta.
Ottelun avausjakso oli vauhdikas ja tasainen. Peli aaltoili tasaisesti puolelta toiselle, ja kummallakaan joukkueella ei ollut todella pitkiä pallonhallintajaksoja.

Kun ottelua oli pelattu 4 minuuttia, oli Haka lähellä iskeä johtomaalin, kun Kasperi Liikonen pelasi hienolla pystysyötöllä pallon Kalle Multaselle, mutta AC Oulun puolustus pelasti tilanteen kulmapotkuksi.

Haka oli toistamiseen lähellä avausmaalia  kun ottelua oli pelattu 11 minuuttia, kun AC Ouluakin urallaan edustanut Joni Mäkelä nousi vasentaa laitaa pitkin. Mäkelän laukaus suuntautui kuitenkin ohi Johannes Wentinin vartioiman maalin ohi.

Avausjaksolla AC Oulu pelasi hyvää pallollista peliä vain hetkittäin. Laivastonsiniset pyrkivät pelaamaan palloa pitkillä syötöillä nopeille hyökkääjilleen Aapo Heikkilälle ja Petteri Pietolalle, jotka pelasivatkin pirteän ensimmäisen avausjakson.

Kärkipari hommasi AC Oululle monta kulmapotkua omilla pystyjuoksuillaan ja haastoillaan. Molemmat olivat myös lähellä maalintekoa.

Pietolan paras maalipaikka tuli kun ottelua oli pelattu 22 minuuttia. Alfred Mapoka käynnisti hienosti hyökkäyksen keskialueella, ja pelasi pystysyötön Pietolalle. Haka-maalivahti Saku Pesonen sai vain vaivoin torjuttua laukauksen kulmapotkuksi.

Aapo Heikkilä oli lähellä maalintekoa kun hän haastoi hienosti Haka-puolustusta ja pelasi itselleen laukaisupaikan kun ottelua oli pelattu 27 minuuttia. Heikkisen laukaus suuntautui takatolpalta ohi.

Kun 29 minuuttia oli pelattua, oli Aapo Heikkilä vielä lähempänä maalia. AC Oulu loi hienoilla syöttökuvioilla varman maalipaikan Aapo Heikkilälle, mutta Heikkilän laukaus suuntatui kuitenkin jälleen ohi maalin.

Vanha urheilun sananlasku ”Jos et itse tee, kaveri tekee” osoitti jälleen osuvuutensa.
Kun ottelua oli pelattu 33 minuuttia Valkeakosken Haka pääsi iskemään vastahyökkäyksen jäljiltä 0-1 johtomaalin. Eetu Kaipio iski pallon upealla lauksella ohi tilanteessa voimattoman Johannes Wentinin. Maalin alusti hienolla juoksulla ja syötöllään maalitykkinä yleensä kunnostuva Kalle Multanen.

Toiselle jaksolle lähdettiin lukemista 0-1. AC Oulu lähti hakemaan loppukiriä pelaajavaihdoksella, kun Henry Mäkäräinen vaihdettiin Dritan Stafsulan tilalle puoliajalla.
Ottelun toinen jakso alkoi valkeakoskelaisten hallinnalla. AC Oulu oli ottavana osapuolena toiselle jaksolle aina 59 minuutille saakka, kunnes Alfred Mapoka käynnisti AC Oulun hyökkäyksen pelaamalla pallon Aapo Heikkilälle. AC Oulu sai hyökkäyksen jäljiltä vapaapotkun rangaistusalueen sivusta, jonka antoi kapteeni Tuure Siira. Siiran vapaapotkun maaliverkon perukoille jatkoi ensimmäisellä AC Oulu-maalillaan Alfred Mapoka. Maalintekijä Mapoka oli käynnistämässä koko hyökkäystä, ja lopulta iski itse tilanteesta seuranneen vapaapotkun maaliin.

Tasoitusmaalin jälkeen AC Oulu sai hallinnan itselleen ja se sai selkeästi otetta itselleen. Tilanteita vyöryi kohti Hakan maalia, mutta Hakan puolustus osoittui kerta toisensa jälkeen paremmaksi.

Haka sai ottelusta jälleen kiinni, kestettyään AC Oulun hurjan paineistuisjakson.
Ottelun toinen jakso oli samankaltainen kuin avausjaksokin, vaihtelevaa ja vauhdikasta peliä, jossa molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa.

Haka oli todella lähellä johtomaalia, kun ottelua oli pelattu 83 minuuttia. Joni Mäkelän keskitys löysi maaliaukolla päivystäneen Kalle Multasen, jonka pusku painui niukinaukin yli AC Oulu-maalin.

Heti edellisen Haka-tilanteen jälkeen AC Oululla käynnistyy vahva jakso, jossa joukkue on todella lähellä iskeä pallon maaliin.

Paineistusjakso alkoi Tuure Siiran vapaapotkusta. Siiran laukaus osui suoraan muuriin, mutta kapteeni taisteli pallon itselleen ja sai pidettyä hyökkäyksen elossa. Haka saa puolustettua tilanteen lopulta kulmapotkuksi.

Kun ottelua oli pelattu 87 minuuttia, vahvasti taistellutta Tuure Siiraa rikottiin jälleen vapaapotkun arvoisesti. Siira asettui itse antamaan vaparia. Vapaapotkun jälkitilanteesta AC Oulu pääsee yrittämään johtomaalia, mutta Hakan maalivahti Saku Pesonen torjuu tilanteen kuitenkin.

AC Oulun paine kuitenkin jatkui, ja kun ottelua oli pelattu 89 minuuttia AC Oulu sai jälleen kulmapotkun. Tuure Siira antoi kulmapotkun, jonka Haka-puolustus puolusti uudeksi kulmapotkuksi.  Jälkimmäisestä kulmapotkusta Janne Hietanen saa puskettua pallon jo maaliviivalle, mutta Hakapuolustus siivoaa pallon väljemmille vesille ja haka säästyy takaiskulta.

Tästä vain hetkeä myöhemmin AC Oulun hakiessa voimakkaasti johtomaalia, Haka pääsee iskemään läpiajosta 1-2 voittomaalin kun ottelua oli pelattu 90+1 minuuttia. Vaihdosta kentälle tullut Erkka Helminen laukoi pallon ohi Johannes Wentinin AC Oulun maalin alakulmaan.
1-2 maalin jälkeen AC Oulu on päästä vielä iskemään tasoitusmaalin, mutta Haka-puolustus kestää AC Oulun lähentelyt vahvan kamppailun pelanneen Saku Pesosen johdolla.
Lisäaikaa ei ehditä kauaa pelaamaan Helmisen maalin jälkeen, eikä AC Oulu onnistu tasoittamaan ottelua, ja näinollen AC Oululle kirvelevä 1-2 kotitappio.

Laivastonsinisten taistelu jatkuu sunnuntaina Raatissa, kun se kohtaa sunnuntai-iltana  kotiottelussa JJK:n. Ottelu alkaa sunnuntaina poikkeuksellisesti kello 18:30.