AC Oulu voitti kotiottelussa EIF:n komein luvuin 4-1. Maalinteossa kahteen kertaan onnistui paluun omalle tasolle tehnyt Aristote Mboma. Lisäksi maalinteossa onnistuivat Rasmus Karjalainen ja Pekka Welling. Ero karsintapaikkaan ja Turun Palloseuraan on edelleen kaksi pistettä, joten kahden viikon päästä Raatissa pelataan isoista panoksista.

Ottelun alku oli hirvittävää katsottavaa. 3. minuutilla Johannes Wentin purki pallon suoraan vierasjoukkueen Benjamin Källmanille, joka otti pallon rauhassa haltuun ja veti komean maalin yli vastaan tulleen Wentinin. Tämänkin jälkeen EIF:n hyökkäjät onnistuivat toistuvasti puhkomaan AC Oulun puolustuslinjaa. Tuntui että Laivastonsinisten peli oli aivan sekaisin niin puolustus- kuin hyökkäyspäässäkin. Onneksi Rauno Ojasen suojatit olivat eri mieltä asiasta.

Puolen tunnin kohdalla AC Oulun peli lähti rullaamaan. Ensin Gilberto nousi oikealta laidalta ja syötti maalin edustalle Pekka Wellingille, joka toi lähietäisyydeltä kauden toisella osumalla AC Oulun tasoihin. Muutama minuutti tästä ja Rasmus Karjalainen vei isännät johtoon nopean vastahyökkäyksen päätteeksi. Nuorten oululaisherrojen lisäksi Henry Mäkäräinen pelasi oivasti keskikentän pohjalla runkopilari Jairin rinnalla.

Toisella puoliajalla EIF prässäsi ylempää, mutta isäntäjoukkue AC Oulu sai ottelun paremmin kontrolliinsa. Laivastonsiniset pelasivat avoimesti ylöspäin, vaikka johtivat ottelua 2-1. Ottelun 57. minuutilla varjojen mailla edellisissä otteluissa ollut Aristote Mboma siirsi isännät jo iloiseen 3-1 johtoon. Reilu 10 minuuttia myöhemmin asialla oli sama mies. ”Totti” lempinimeä kantava Mboma iski komean läpiajon päätteeksi kauden 17. osuman ja samalla tilanteeksi 4-1. Maalimäärä on AC Oulun kaikkien aikojen maaliennätys yhdellä kaudella! Enempää osumia toisella puoliajalla ei nähty, joten helpottavat kolme pistettä jäivät Ouluun.

Samaan aikaan pelattu TPS – FC Jazz päättyi murskalukemiin 6-0, joten AC Oulun ja TPS:n välinen piste-ero pysyi kahdessa pisteessä turkulaisten hyväksi. Kahden viikon päästä lauantaina 15.10. klo 15 pelattava AC Oulu – TPS tulee olemaan siis erittäin kovapanoksinen ottelu!