Laivastonsinisten ja Turun Palloseuran välinen ottelu päättyi 1-1 tasapeliin vaiherikkaiden vaiheiden jälkeen. Ottelun avausjaksolla ei tilanteita juurikaan nähty, mutta toisella jaksolla tilanteita riitti runsaasti.

AC Oulun ja Turun Palloseuran välinen ensimmäinen jakso oli tiukkaa ja tasaista vääntöä, jossa ottelun merkitys näkyi, ja se ettei kumpikaan halunnut missään nimessä hävitä kamppailua.

Ottelun avausjaksolla ei paljoa vaarallisia tilanteita ollut, pelin pyöriessä pääsääntöisesti keskialueella. Pallonhallinta vaihteli vuorotellen joukkueiden välillä. AC Oulu hallitsi ottelun avauskymmenminuttista, kun taas puolestaan avausjakson loppupuolella TPS hallitsi palloa enemmän.

AC Oulun avausjakson paras maalipaikka tuli Kemo Darboelle, kun kärkipari Toni Tahvanainen pudotti pallon rinnalla alas Darboelle vetosektoriin. Darboen laukaus painui kuitenkin maalin yli. Avausjaksolla AC Oulu yritti pelata hyökkyäksiään paljon pitkien avauksien kautta, joiden kohteena olivat pirteästi pelanneet Toni Tahvanainen ja Kemo Darboe.

Turkulaiset olivat lähimpänä maalintekoa avausjakson loppupuolella, kahteen otteeseen laitapuolustaja Sami Rähmösen toimesta. Ensimmäinen Rähmönen yritys tuli, kun TPS pääsi pitkän hyökkäyksen jälkeen yrittämään maalintekoa kaukolauksella. Rähmösen laukaus suuntautui kuitenkin maalin ohi.

Kun ensimmäistä jaksoa oli pelattu 43 minuuttia Alessandro Marzuoli nyrkkeili kulmapotkun Rähmösen jalkoihin, joka pääsi jälleen yrittämään kaukolaukausta. Rähmösen laukaus otti kimmokkeen AC Oulun puolustuksesta, ja suuntautui niukasti maalin ohitse.

Ottelun toisen puolikkaan AC Oulu aloitti pirteästi. Kun ottelua oli pelattu 46 minuuttia Dritan Stafsula pääsi yrittämään volleypotkullaan maalintekoa, mutta TPS-puolustus peitti tilanteen kulmapotkuksi.

Laivastonsiniset iskivät kulmapotkusta värikkäiden vaiheiden jälkeen tilanteeksi 1-0. Kulmapotkutilanteesta Matias Ojalalle avautui avoin maalipaikka, mutta Ojala potkaisi pallosta ohi. Tilanne jäi kuitenkin elämään, ja pallo päätyi lopulta Lassi Nurmokselle, joka latasi pallon sydämensä kyllyydestä verkon perukoille. Maali oli Lassi Nurmokselle ensimmäinen maali AC Oulun paidassa Ykkösen otteluissa.

Peli ei ollut tästä ehtinyt vanhentua, kuin 2 minuuttia kun TPS oli päästä kuittamaan tilanteen tasoihin. Alessandro Marzuolin oikea-aikainen vastaantulo kuitenkin pelasti Laivastonsiniset vielä takaiskumaalilta.

AC Oulun maali pysyi koskemattomana tästä vielä 9 minuuttia. Turkulaisten maaliahne hyökkääjä Jussi Aalto lähti kuljettamaan palloa rangaistusalueen sisälle ja Janne Hietanen joutui kaatamaan Aallon rangaistuspotkun arvoisesti. Jussi Aalto asettui itse laukomaan rangaistuspotkua, ja viimeistelikin varmasti TPS:n tasoituksen ohi Alessandro Marzuolin, pelikellon näyttäessä 57 minuuttia.

AC Oulu päästä kuittaamaan tasoitusmaalin 10 minuuttia myöhemmin, kun peliä oli pelattu 67 minuuttia. Dritan Stafsulan läpisyöttö löysi Toni Tahvanaisen, mutta ”Tahvis” ei tällä kertaa onnistunut maalinteossa, kun TPS-puolustus riisti häneltä pallon puhtaasti.

Kun ottelua oli pelattu 75 minuuttia, oli AC Oulu jälleen lähellä tehdä johtomaalin. Antti Uimaniemen pitkä syöttö tavoitti laidalla kirmanneen Kemo Darboen, joka haastoi hienosti ohi TPS-puolustuksesta. Darboen syöttö ei löytänyt kuitenkaan maalinedustalta joukkuekavereita, ja näin tilanne kuihtui kasaan.

Tästä eteenpäin vain 2 minuuttia, pelikellon näyttäessä 77 minuuttia oli pallo olla lähellä AC Oulun maalissa. Alessandro Marzuolin huipputorjunta kuitenkin vesitti pirteän kamppailun turkulaisleiristä pelanneen Riku Sjööroosin yrityksen.

Pelikellon näyttäessä 82 minuuttia, vaihdosta kentälle tullut Petteri Pietola riisti pallon Sami Rähmöseltä, ja suuntasi kohti TPS-maalia. TPS-maalivahti Oskari Forsman torjui kuitenkin Pietolan pienestä kulmasta lähteneen laukauksen.

Kun ottelua oli tahkottu 86 minuuttia, hankaloitui Laivastonsinisten voittomaalin metsästys. Janne Hietanen joutui rikkomaan laidassa toisen keltaisen kortin arvoisesti, ja joutui näinollen katselemaan punaista korttia.

TPS sai ottelun lisäajalla luotua muutaman huippupaikan, jonka AC Oulu selvitti Alessandro Marzuolin huipputorjuinnoilla, sekä tuurilla. TPS:n voittomaali oli todella lähellä, sillä Mikko Hyyrysen pusku suuntautui ylärimaan lisäajalla.

AC Oulu puolusti lopun hyvin, ja taisteli itselleen tärkeän sarjapisteen. Ottelu loppui sekavaan maalinedustilanteeseen, jonka seuraksena huippukamppailun pelannut Alessandro Marzuoli ajettiin ulos. Anselmi Nurmela oli lähellä tehdä debyyttinsä maalivahtina, mutta ottelun tuomaristo vihelsi kuitenkin pelin päättyneeksi nopeasti ulosajon jälkeen.

1-1 tulos oli oikeutettu, sillä molemmilla joukkueilla oli todella paljon hyviä maalipaikkoja. Kumpikaan joukkueista ei hallinnut peliä selkeästi pitkiä jaksoja, vaan pelin painopiste sekä hallitseva osapuoli vaihteli runsaasti. TPS oli lopussa enemmän niskan päällä miesylivoiman myötä, mutta  AC Oulun ottelun parhaan pelaajan, Alessandro Marzuolin myötä joukkue taisteli tasapelin.

AC Oulun seuraava kotiottelu on 12.9 Vasa IFK:ta vastaan.