AC Oulu otti toisen peräkkäisen voiton, kun VIFK kaatui Hietalahden stadionilla lukemin 0-1. Laivastonsinisten ainoan maalin viimeisteli ottelun kolmannella peliminuutilla Aapo Heikkilä.

Ottelu sametinpehmeällä Hietalahden nurmella ei ollut ehtinyt edes kunnolla alkaa, kun vierasjoukkue iski ottelun avausmaalin. Matias Ojala taisteli pallon itselleen keskikentällä löytäen Niklas Jokelaisen VIFK:n toppareiden edestä – 15-vuotias suurlupaus syötti vauhtiin päässeen Aapo Heikkilän läpiajoon, eikä Heikkilä epäonnistunut nostossaan yli vastaan tulleen Janne Henrikssonin.

Maalin jälkeen AC Oulu jatkoi hallintaa, mutta lukemat tulostaululla eivät muuttuneet. 16. minuutilla Ojala yritti kaukolaukausta, mutta Henriksson torjui helposti. Jakson edetessä VIFK sai pelin juonesta kiinni – se haki usein tilanteita keskityksillä ja Laivastonsinisten topparipari Nurmos – Hietanen sai olla tarkkana.

Kotijoukkueen avausjakson ylivoimaisesti paras paikka siunaantui Lasse Linjalalle – AC Oulun maalivahti Alessandro Marzuoli epäonnistui täydellisesti potkussaan ja Linjala sai pallon kuudentoista rajalla. Italialainen paikkasi kuitenkin virheensä riistäen pallon Linjalan jalasta.

Avausjakson loppua kohti AC Oulu otti jälleen pallonhallinnan itselleen ja onnistuikin täten vyöryttämään painetta kohti kotijoukkueen maalia. Paras paikka lisäosumaan tuli Heikkilälle, joka pääsi laukomaan vasurillaan jälleen Jokelaisen syötöstä. Henriksson oli kuitenkin mies paikallaan maalillaan ja venytti kätensä pallon tielle.

Lisää vaarallisia tilanteita ei nähty, joten pukusuojiin painuttiin 0-1-tilanteessa.

Toinen jakso alkoi AC Oulun avopaikalla. VIFK:n puolustus sekoili ja Heikkilä oli jälleen nokitusten Henrikssonin kanssa. Kokenut maalivahti pelasti tilanteen jälleen hyvällä vastaantulolla. VIFK sai toisella jaksolla peliinsä lisää itseluottamusta ja se onnistui pitämään palloa pitkiäkin jaksoja. Viimeiset syötöt ja ratkaisut esimerkiksi erikoistilanteissa olivat kuitenkin heikkoja.

12. minuutin kohdalla AC Oulu sai kaksi tekopaikkaa. Ensin Stafsulan vasuri puhui, mutta Henriksson torjui jälleen. Seuranneesta kulmapotkusta Lassi Nurmos pääsi puskemaan, mutta pusku suuntautui yli maalin.

VIFK oli toisella jaksolla vahva kaksinkamppailuissa ja se otti edelleen hallintaa itselleen. Uhrautuvasti puolustanut AC Oulu piti huippupaikat kuitenkin vähissä. Kotijoukkueen toisen jakson paras paikka oli kuudentoista rajalta lähtenyt laukaus, jonka Marzuoli kuitenkin torjui.

Ottelun viimeiset 10 minuuttia olivat jälleen parempaa AC Oulua ja se onnistui pitämään palloa hyökkäyskolmanneksella pitkien syöttöketjujen ansiosta. Maaleja ei kuitenkaan enää nähty ja näin ollen Laivastonsiniset lähtivät kotimatkalle kolme pistettä rikkaampana.

Mika Nurmelan Vakion Kesäkisan rivillä oli X osumaa.