Tulevan kauden Ykkösen joukkueet AC Oulu ja KPV kohtasivat Heinäpään tekonurmella.

Ensimmäisellä puoliajalla nähtiin kaksi tarkasti puolustavaa joukkuetta. Maalintekotilanteilla pelissä ei juhlittu, mutta puolittaisia yrityksiä toki nähtiin. KPV:n pitelemättömimmät pelaajat olivat Bundesliigassakin pelannut Dawda Bah sekä vasen laitapuolustaja Mike Banner, jonka kautta vihreäasuinen KPV yritti rakentaa hyökkäyksiään. Kuten AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen otteluennakossa kertoi, tiesi oululaiset hyvin kokkolalaisten vahvuudet: erikoistilanteet ja vastahyökkäykset. Edellämainitut asiat saatiinkin kitkettyä hyvin pois, joten AC Oulu pääsi hallitsemaan ottelua.

Laivastonsinisten hyökkäysrakentelut tuottivat tulosta ottelun 35. minuutilla, kun Gabriel Bragalta hyvän pystysyötön saanut Aristote M’Boma syötti vasempana laitahyökkääjänä pelanneelle Gilbertolle erittäin hyvän maalipaikan. Brasilialainen ei tästä maalipaikasta epäonnistunut, joten AC Oulu siirtyi ottelussa johtoon.

Toiselle puoliajalle AC Oulu teki vaihtoja. Maalin asteli Johannes Wentinin paikalle Tommi Lindholm sekä oikeana laitapuolustaja pelannut Samuli Leppälä korvattiin toisella nuorella pelaajalla, Niko Ronkaisella. Molemmat nuoret miehet pelasivat kelpo ottelun. Kokonaisuudessaan tasainen vääntäminen jatkui koko toisen puoliajan, mutta AC Oulu hallitsi pelin kulkua. KPV ei juurikaan vaarallisille maalipaikoille päässyt. Toisen puoliajan loppupuolella tehdyt vaihdot toki sekoittivat peliä jonkin verran, ja KPV pääsi peliin paremmin mukaan. Muutaman vaarallisen ACO-hyökkäyksen jälkeen lisää maalipaikkoja ei nähty, vaan ”pisteet” jäivät Ouluun lukemin 1-0.

Yleisöä tuuliselle Heinäpään tekonurmelle oli saapunut yli 200 henkilöä. Itse ottelu oli varsin kypsä esitys Laivastonsinisiltä. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin kohti kauden 2016 Ykköstä. Ennen sarja-avausta AC Oulu pelaa enää yhden harjoitusottelun. Tuo ottelu pelataan Kajaanissa AC Kajaania vastaan lauantaina 16.4. kello 14.