AC Oulu otti todella tärkeän 1-0-kotivoiton FC Jazzin kustannuksella. Kokoonpanoon palannut Matias Ojala huudatti kotiyleisöä kolmannella lisäaikaminuutilla.

AC Oulu aloitti ottelun pirteästi ja otti pallonhallinnan haltuunsa heti ottelun alkuhetkistä alkaen. AC Oulu piti palloa hallussa, mutta sai harvat maalipaikkansa lähinnä Dritan Stafsulan lähettämistä erikoistilanteista.

Ottelun ensimmäinen jakso ei hirveästi maalipaikkoja tarjoillut. FC Jazz puolusti tiiviisti ja pääsi iskemään muutaman kerran vaarallisesti vastaan, mutta AC Oulun maalivahti Alessandro Marzuoli pelasi huippukamppailun, ollen voiton takuumiehenä. Torjuntoja “hullulle italialaiselle” ei montaa kertynyt, mutta mukana oli useampi paraatipelastus.

AC Oululta lähimpänä maalintekoa ensimmäisellä jaksolla oli jälleen loistavan kamppailun pelannut Iiro Vandell. Vandell pääsi yrittämään ensiksi maalintekoa 12. peliminuutin jälkeen kulmapotkun jälkitilanteesta maalin edustalta. Myöhemmin Vandell pääsi yrittämään laukausta noin 20 metristä, mutta veto painui kuitenkin yli FC Jazzin maalivahti, Lauri Pirhosen vartioiman maalin.

Ensimmäinen jaksolla pallo oli lähes täysin AC Oulun hallinnassa, mutta joukkue ei kyennyt murtautumaan huippupaikoille. Syynä tähän oli FC Jazzin hyvin organisoitunut, tiukka puolustuspeli, sekä AC Oulun kurittomuus pallollisessa pelissä, joka ilmeni hätäisinä ja turhina keskityksinä aika-ajoin. Jazz sai omat maalipaikkansa vastahyökkäyksien tai AC Oulun puolustuspään virheiden kautta ensimmäisellä jaksolla.

Ottelun toinen jakso alkoi samaa kaavaa noudattaen, AC Oulun ottaessa pallon hallintaan ja porilaisten puolustaessa. Toisen jakson ensimmäinen maalipaikka nähtiin 51. minuutin kohdalla, kun Dritan Stafsula pääsi kokeilemaan vapaapotkusta 30 metristä, mutta FC Jazz-maalivahti torjui vapaapotkun vaivattomasti.

FC Jazz oli toisen jakson alkupuolella hieman enemmän pallossa kiinni, kuin avausjaksolla. Kuitenkin mitä pidemmälle ottelun toista jaksoa edettiin, sen selvemmäksi pelin henki tuli. AC Oulu haki voittomaalia vimmatusti, FC Jazzin puolustaessa tiiviisti ja uskoen omaan mahdollisuutensa vastahyökkäyksistä.

Niklas Jokelaisen ensimmäinen jakso oli aavistuksen verran hakemista, eikä hän onnistunut pääsemään pelin sisälle muutamia väläytyksiä lukuunottamatta. Toisella jaksolla Jokelainen pelasi kuitenkin huomattavasti pirteämmin, päästen kokeilemaan useamman kerran laukaustaan. Maalit jäivät vielä odottamaan seuraavia kamppailuja, mutta 15-vuotiaan esiintyminen ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa oli hyvä ja nousujohteinen.

FC Jazz pääsi silloin tällöin kokeilemaan maalintekoa ottelun toisella jaksolla vastahyökkäyksistä tai erikoistilanteista, kuten ottelun 71. minuutilla. FC Jazzin Samu-Petteri Mäkelä ampui vapaapotkun 25 metristä, mutta ottelun yksi Laivastonsinisistä onnistujista, Alessandro Marzuoli torjui vapaapotkun varmasti.

Ottelun 77 minuutilla Raatiin saapunut yleisö, oli nähdä yhden hienoimmista maaleista Ykkösessä tällä kaudella, kun hyvän ja vahvan kamppailun pelannut Dritan Stafsula vasurillaan volleyn rangaistusalueen ulkopuolelta. Volley painui kuitenkin niukasti maalin yli, ja tulostaululla säilyivät lukemat 0-0.

Kymmenen minuuttia tästä eteenpäin ja FC Jazz oli päästä kaatamaan kylmää vettä Laivastonsinisten niskaan. Ilkka Santahuhta pääsi löysän puolustuspelin jälkeen puolittain läpiajoon Alessandro Marzuolia vastaan. Marzuoli nappasi kuitenkin todellisen gamesaverin, ja piti yllä toiveet Laivastonsinisten voitosta.

Ottelun loppuminuutit tarjosivat todellista jalkapallodraamaa, AC Oulun painostaessa hurjasti ja hakiessa voittomaalia. Kun ottelua oli pelattu 90 minuuttia, yleisö oli jo päästä tuulettamaan johtomaalia, mutta FC Jazzin maalivahti torjui loistavasti Stafsulan lähettämästä vapaapotkusta seuranneen Janne Hietasen puskun maalin edustalta kulmapotkuksi.

Lopulta kun ottelua oli pelattu 93. minuuttia, pääsivät AC Oulun pelaajat sekä Laivastonsinisten kannattajat tuulettamaan riemukkaasti voittomaalia. Matias Ojala, joka teki paluun pelikentille tähän otteluun loukkaantumisen jäljiltä, iski pallon maaliin hienon hyökkäyksen ja maagisen Dritan Stafsulan syötön päätteeksi.

Voitto ei todellakaan tullut helposti, sillä AC Oululla oli pitkään vaikeuksia saada kunnon maalipaikkoja, hallinnasta huolimatta. Syinä tähän oli esimerkiksi Rauno Ojasen mukaan pelikurittomuus ja väärät ratkaisut, sekä liialliset keskitykset pelisuunnitelmaan nähden.

Ensimmäisellä jaksolla maalipaikkoja ei juuri ollut, mutta ottelun toisella jaksolla, noin 70 minuutin kohdalla joukkue aloitti vahvan paineistusjakson, jossa se vyöryi vaarallisesti kohti FC Jazzin maalia, kerta toisensa jälkeen, luoden monia hyviä maalipaikkoja.

Tämän päivän voitto antaa joukkueelle lisää itseluottamusta ja uskoa omaan tekemiseen. Varsinkin se, että joukkue pystyy loppuhetkillä kääntämään hieman nihkeän pelin voitoksi, on iso henkinen voimavara loppukautta ajatellen.

Joukkueen seuraava kamppailu on Vaasassa, VIFK:ta vastaan sunnuntaina 12. heinäkuuta.