AC Oulun Cup-juna saavutti pääteaseman sunnuntaina Maarianhaminassa. Avausjakson upea peli ja hallinta ei riittänyt yllätykseen MIFK:n vieraana, vaan kotijoukkue nappasi lopulta 4-1-voiton. Laivastonsinisten maalin viimeisteli Toni Tahvanainen.

AC Oulun Saaren Valloitus käynnistyi lauantai-iltana junamatkalla. Maarianhaminaan saavuttiin kello 14 ottelupäivänä. Ottelun avausjakso oli loistava AC Oululta – heti ensimmäisellä minuutilla Aapo Heikkilä pääsi laukomaan, mutta MIFK-maalivahti Walter Viitala venyi hienoon torjuntaan. Vieraat jatkoivat hyviä hyökkäyksiä, mutta avausmaalia saatiin odottaa 20. minuutille saakka. Matias Ojalan keskitys löysi takatolpalle juosseen Toni Tahvanaisen, jonka syöksypusku räjäytti AC Oulun 15 henkisen faniryhmän.

Kaksi minuuttia edellisestä ja Tahvanainen sai pallon jälleen maaliin, mutta tilanne liputettiin paitsioksi. 30. minuutilla kotijoukkue sai ensimmäisen vaarallisen tilanteen, mutta vikkeläkinttuisen Dever Orgillin puolittaisen läpiajon pelasti Alessandro Marzuoli. Heti perään nähtiin toisessa päässä tilanne, joka olisi voinut muuttaa ottelun kulun – Morten Gerster Peipisen laukaus lähes tyhjään maaliin osui ylärimaan, josta se pomppasi maaliviivalle, mutta ei maaliin saakka.

Vauhdikas jakso jatkui tilannerikkaana. Heikkilä laukoi muutaman hyvän vedon, mutta IFK-veskari oli tilanteiden tasalla. Ensimmäisen puoliajan viimeisellä sekunnilla tapahtui jotain, joka olisi voinut jäädä tapahtumatta – Orgill pelasi oikean jalkansa hienosti vapaasti ja salaman nopeasti lähtenyt laukaus upposi yläkulmaan. Jakso päättyi tähän.

Toiselle jaksolle tuli iskukykyisempi kotijoukkue. AC Oulun yllätysmomentti oli avausjaksolla ja MIFK näki mihin vieraat pystyvät. Valkopaidat alkoivat saada painetta kohti AC Oulun maalia, mutta laivastonsiniset puolustivat uhrautuvasti. Ottelun kysenalainen voittomaali nähtiin 65. minuutilla – toppari Janne Hietanen ja maalivahti Marzuoli törmäsivät tilanteessa, jossa Orgill näytti työntävän Hietasta selästä. Pallo pomppi onnekkaasi suoraan Orgillin jalkaa, jonka oli helppo työ kuljettaa pallo tyhjään maaliin.

Maalin jälkeen AC Oulun peli vaikeutui ja MIFK otti johtoaseman kypsästi vastaan. Kaikkensa antanut AC Oulu alkoi hävitä kaksinkamppailuita fyysistä kotijoukkuetta vastaan. 75. minuutilla toppari Jani Lyyski puski kotijoukkueen 3-1-johtoon kulmapotkusta. 88. minuutilla Matias Ojala pääsi vielä laidalta läpi, mutta maalivahti veti pidemmän korren. Ottelun lisäajalla Brian Span kaunisteli lukemat 4-1:een.

AC Oulun Suomen Cup-taival oli hieno. Pääsy kahdeksan parhaan joukkoon oli joukkueelta hyvä suoritus. Ensi lauantaina Raatissa kello 16:00 alkava Ykkönen on kuitenkin laivastonsinisten päätavoite. AC Oulu haluaa kiittää paikalle saapuneita ja Oulusta käsin tukea antaneita upeita kannattajiaan sekä yhteistyökumppaneita. AC Oulu on laivastonsininen.

AC Oulu julkaisee tiistaina #saarenvalloitus videon, joka käy läpi vaihe vaiheelta pitkän vierasmatkan.