AC Oulu haki vieraspisteen Hakan vieraana 2-2-tuloksella. Laivastonsinisten maaleista vastasivat avausjaksolla onnistuneet David Ramandingaye ja Jair.

Ottelun alku oli vauhdikas AC Oululta. 13 sekuntia ottelun aloituksesta Laivastonsinisten hyökkääjä Aristote Mbomalla oli paikka siirtää vieraat johtoon. Haka-maalivahti Ville Kauppinen kuitenkin torjui hänen laukauksensa. AC Oulu jatkoi painetta hyökkäyspäässä ja rakensi alati vaarallisia hyökkäyksiä. Haka sai rakennettua vaarallisimmat tekopaikkansa erikoistilanteista. AC Oulun hyvistä hyökkäyksistä huolimatta ottelun 12. minuutilla Hakan kokenut keskikenttäpelaaja Chris James antoi nappikeskityksen, josta Mikko-Petteri Latosaari siirsi isännät 1-0 johtoon.

AC Oulu ei kuitenkaan luovuttanut, vaan jatkoi taistelua. Minuutti isäntien johtomaalista Mbomalle pelattiin pallo rangaistusalueen sisälle niin vaarallisesti että maalivahti Kauppisen oli pakko rikkoa tilanteessa. AC Oululle rangaistuspotku ja Kauppiselle keltainen kortti. Rangaistuspotkun laittoi varmasti sisään David Ramadingaye, jolle osuma oli jo kauden neljäs. Muutama minuutti edellisestä ja Hakan puolustuspäässä soi jälleen. Gabriel Bragaa rikottiin noin 25 metrin päässä maalista. Vapaapotkua asettui antamaan brasilialaiskeskikenttäpelaaja Jair, jonka upea vapaapotku upposi valkeakoskelaisten maaliin. Tilanne kääntyi siis muutamassa minuutissa Hakan johtoasemasta AC Oulun johtoasemaksi. Ensimmäinen puoliajan vei siis niminsä oululaiset.

Jos AC Oulu hallitsi ensimmäistä puoliaikaa, toista taasen vei Haka. Helteisellä Tehtaan kentällä Haka aloitti toisen puoliajan kovalla prässillä. Laivastonsinisten puntti alkoi taasen tutisemaan ja kentällä nähtiin huolimattomuutta. 71. minuutilla se sitten tapahtui, mitä AC Oulu pelkäsi. Chris James sai hankittua isäntäjoukkueelle rangaistuspotkun kyseenalaisen tuomaripäätöksen jälkeen. Hän itse laittoi pallon varmasti ohi Johannes Wentinin. Lopussa nähtiin jonkinasteisia maalipaikkoja molemmissa päissä, mutta enempää osumia ei nähty ja pisteet tasattiin 2-2 tasatuloksella.

AC Oulun puolesta ottelun parhaimmistoa olivat koko puolustuslinja sekä keskikenttämiehet Jair ja Ramadingaye. Myös Gilberto oli jälleen alati vaarallinen ja kiusasi taidokkuudellaan Hakan puolustusta. Laivastonsiniset jatkavat otteitaan viikon päästä sunnuntaina kotiottelulla EIF:iä vastaan. Ottelu alkaa 29.5. kello 16 Raatin stadionilla.