AC Oulun A-junioreiden historian ensimmäinen sarjaottelu Kuopion Palloseuraa vastaan päättyi tylyin lukemin 0-5 (0-3). Fyysisesti vahvempi KuPS ratkaisi ottelun jo ensimmäisen 15 minuutin aikana.

Heti alkuvihellyksestä lähtien KuPS hallitsi peliä ja liikutteli palloa erittäin nopealla temmolla. 150 päisen oululaisyleisön pettymykseksi 15 minuutin pelin jälkeen taululla oli jo taukolukemat 0-3. Ensimmäisen puoliajan loppupuoliskolla kuopiolaisten tempo hieman hiipui ja näin Laivastonsinisetkin pääsivät otteluun paremmin mukaan.

Varsinaisia tuhannen taalan paikkoja ensimmäisellä puoliskolla ei nähty, mutta ajoittain varsin hyvää pelinrakentelua ylöspäin. Kuopiolaisista maalinteossa ensimmäisellä puoliskolla osuivat Patrik Alaharjula, Ansu Sheriff ja Juuso Nissinen. Nissinen pelasi muutenkin erinomaisen pelin, ollen alati AC Oulun puolustajien riesana. AC Oulun maalivahti Aleksanteri Patronen ei juurikaan maaleilla voinut mitään ja avasi peliä itsevarmoin ottein.

Toisella puoliajalla peli jatkui tasaisempana. Myös AC Oulun hyökkäyskalusto, lähinnä Jyri Vääräniemi ja Samu Himanka, pääsivät rakentelemaan muutamia hyökkäyskuviota. 0-4 maalin iski illan toisella osumalla Alaharjula ja loppunumerot 0-5 viimeisteli vaihdosta kentälle tullut Teemu Viljakainen.

Kuopiolaisista Antti-Ville Räisänen, Joonas Nissinen sekä Patrik Alaharjula olivat pelanneet perjantaina KuPS:n edustusjoukkueen riveissä liigacup-ottelussa SJK:ta vastaan. AC Oulun edustusjoukkueen sopimuspelaajista mukana ottelussa oli keskikentällä pelannut Aleksi Nauska.

Seuraavaksi A-juniorit kohtaavat viikon päästä lauantaina 6.2 klo 16 JJK:n Jyväskylän Vehkahallissa. Seuraava kotiottelu pelataan sunnuntaina 14.2 kello 14 Heinäpään Arina Areenalla, jolloin vastassa on FC Haka / HJS.